Tove (42) ble ufør – startet egen nettbutikk

Tove Kambuås (42) fra Jakobsli ble ufør etter trafikkulykke. Nå har hun startet nettbutikk sammen med sine døtre.

- Annonse -

I 2007 er Kambuås og familien på vei gjennom Festningstunnelen i Oslo. I det de skal skifte felt ser de ikke lastebilen som kommer i full fart i blindsonen.

-Den traff oss først på bakdøren, før bilen snurret rundt og havnet front mot mot med lastebilen. Deretter krasjet vi med tunnelveggen og side med side med lastebilen igjen. Livet uansett på noen få sekunder snudd helt opp-ned.

Nå ni år etter ulykken sliter Kambuås fortsatt med nakken, kjeven og kronisk migrene. Hun har også fått diagnosen posttraumatisk stress, noe som er vanlig etter slike ulykker.

gullbarna002
FAMILIEDREVET: Tove Kambuås (42) driver nettbutikken Gullbarna.no sammen med sine to døtre. Her sammen med Julie 817).

42-åringen fra Jakobsli er i dag 70 % ufør. Hun ønsker å gi honnør til  NAV og arbeidsgiver som hun sier har støttet henne hele veien.

-Vi hører ofte om personer i tilsvarende situasjoner som ikke får den oppfølgingen de trenger. I mitt tilfelle har jeg vært så heldig å ha en arbeidsgiver som har støttet meg 100%.

Vanskelig tid

Kambuås forteller at årene etter ulykken har vært tøffe.

-Jeg har i mange år ventet på at jeg skal få livet mitt tilbake. At jeg skulle bli mitt gamle jeg igjen.

Men det var tilfeldighetene som skulle få henne inn på «rett spor» igjen.

-Jeg ble forespurt om å være dugnadsansvarlig i cheerleader-gruppen til min eldste datter Maren. Jeg sa ja og skjønte fort at dette var et type arbeid jeg trivdes med.

Kambuås fikk fra flere hold høre at hun var den fødte selger. Og med det begynte 42-åringen å leke med tanken om egen forretningsvirksomhet.

-Jeg har gjennom min jobb i barnehage arbeidet med unger i over 25 år. Når jeg først skulle starte noe var det naturlig å gjøre noe som involverte barn.

Etter en del brainstorming hjemme på Jakobsli med sine døtre Maren (19) og Julie (17) landet trioen raskt på at man ville starte en nettbutikk som solgte klær og gaveartikler for barn. Den store utfordringen var hva man skulle kalle firmaet.

-Du aner ikke hvor mange domener vi sjekket men som for lengst var opptatt. En del navn som var ledig la imidlertid mine døtre ned veto på, ler Kambuås.

Men etter noen runder stod man igjen med «Gullbarna.no».

Firmaet ble registrert i Brønnøysund og skisser ble lagd for hvordan man ønsket at nettbutikken skulle se ut.

gullbarna003-Det var en bratt læringskurve men jeg fikk god hjelp av Easy Web som faktisk skreddersydde et eget kurs kun for meg. Her fikk jeg all den hjelp og innføring jeg trengte for å drive netthandel.

Kambuås har også fått god støtte fra andre gründere.

God hjelp

-Silje Landevåg som driver firmaet «Get Inspired» på Lade er en stor inspirasjon for mange gründere og har gitt meg mange gode råd. Trine Grung har også vært en stor inspirasjonskilde og en jeg har fått mange tips ifra.

Kambuås forteller det er viktig at gründere hjelper og støtter hverandre, spesielt i etableringsfasen.

-Helt klart. Det handler om å jobbe sammen for å gjøre hverandre gode. Det er viktig å benytte seg av den hjelpen man kan få samtidig som man støtter andre. Man kommer ikke langt med å være egoist, forklarer Kambuås.

Den 15. mars åpnet Gullbarna.no dørene på nett. Det var hektisk forteller Kambuås.

-Kvelden før var vi på vei tilbake fra Åre og stod nesten værfast i forbindelse med en bru som var stengt på grunn av mye vann. Kl 1 på natta var vi hjemme på Jakobsli og da var det fortsatt 1000 ting jeg følte jeg måtte finpusse før nettbutikken gikk «live» dagen etterpå.

Fra å tidligere være uvirksom store deler av dagen jobber nå Kambuås nesten «døgnet rundt.»

-Å drive nettbutikk er ingen 8-4 jobb. Jeg står opp kl. 6 hver dag og jobber ofte til langt på kveld og natt. Jeg ønsker ofte at døgnet hadde flere timer, smiler Kambuås.

Den familiedrevne nettbutikken på Jakobsli har bortimot 50 forskjellige leverandører innen barneklær, leketøy, bøker, barnevogner, lekestativ og andre hverdags produkter for barn.

LOKAL LEVERANDØR: Gullbarna.no har nesten 50 forskjellige leverandører. En av disse er "Happy Mum" på City Lade
LOKAL LEVERANDØR: Gullbarna.no har nesten 50 forskjellige leverandører. En av disse er «Happy Mum» på City Lade

-Såkalte «Home Made»-varer blir stadig mer populært og er en viktig del av vårt sortiment. Det er så mye fint å få kjøpt rundt omkring,så hvorfor ikke samle det beste på ett sted, forteller Kambuås.

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: