Rektor ved Nidaros Idrettsungdomsskole snakker ut om den tøffe tiden

Det har blåst friskt rundt Nidaros Idrettsungdomsskole og rektor Jostein Iversen etter at det ble kjent at Utdanningsdirektoratet fratar skolen offentlig godkjenning og statsstøtte etter 11 års drift.

- Annonse -

Iversen legger ikke skjul på at det har vært en tøff periode.

-Én ting er at merkevaren vi har brukt år på å bygge opp er blitt skadet. Det mest beklagelige er imidlertid den usikkerheten denne saken har skapt blant de ansatte, våre elever og deres foreldre.

Iversen forteller at mediekjøret også har gått ut over hans egen familie.

I tilsynsrapporten som er lagt til grunn for vedtaket er det nevnt enkelte forhold Utdanningsdirektoratet betegner som «graverende». Spesielt alvorlig ser man på at skolen ikke kan fremvise bilag for et helt regnskapsår.

-Det er helt klart uheldig, men det forundrer meg at man man ikke har lagt større vekt på at regnskapet for 2011 faktisk ble godkjent av revisor uten noen som helst anmerkninger. Regnskapene ble også våren 2012 sendt til Utdanningsdirektoratet som godkjente disse uten noen merknader.

Iversen jobber nå med å finne ut hva som kan ha skjedd.

-I 2012 ble det gjort en del vedlikehold- og renovasjonsarbeid ved skolen. I den forbindelse kan enkelte papirer ved en feiltagelse blitt kastet.  Vi ser heller ikke bort fra at bilagspermene som forsvant kan kobles opp til en bekymringsmelding som ble sendt inn i 2013

FØLER SEG OVERKJØRT: -Denne saken har blitt fremstilt på en urimelig og uriktig måte, forteller rektor ved Nidaros Idrettsungdomsskole Jostein Iversen.

Bekymringmelding

I 2013 mottok nemlig Fylkesmannen en bekymringmelding om enkelte «forhold» ved Nidaros Idrettsungdomsskole. Iversen har ennå ikke har fått vite verken hvem som sendte meldingen eller hva som stod i den.

-Man føler seg litt rettsløs når man blir anklaget for uregelmessigheter ut uten å vite hva man faktisk er beskyldt for.

En annen ting Utdanningsdirektoratet har funnet kritikkverdig er en reise rektoren foretok til Vietnam hvor en del av reiseutgiftene ble belastet skolens budsjett.

-Denne reisen ble foretatt for snart 10 år siden. I tilsynsrapporten fra Fylkesmannen i 2008 blir ikke dette nevnt med ett ord. Dette var en kombinert jobb- og fritidsreise. Mesteparten av tiden ble brukt til å gjøre innkjøp til skolen samt utarbeiding av logoer og andre profileringartikler.

-Men hvorfor måtte du helt til Vietnam for å gjøre innkjøp?

Store beløp

-Jeg kunne selvfølgelig ha engasjert et lokalt reklamefirma og gjort samtlige innkjøp her til lands med det hadde kostet skolen betydelig mer.

Iversen forteller at Nidaros Ungdomsskole sparte store summer ved at innkjøpene ble gjort i Vietnam og at det ble sendt flere kontainere med utstyr fra Vietnam til skolen.

-Vi har dokumentert alle innkjøpene. Jeg sendte en hel Norgespakke til direktoratet full av kvitteringer, samt eksempler på t-skjorter refleksvester, treningsdrakter og annet. Det ble også i et brev med 40 punkter forklart hvorfor innkjøpene ble gjort.

Iversen forteller at skolens revisor ikke har hatt noen innvendinger hverken den gang eller nå.

-Vi hørte heller ikke noe etter at dette ble sendt til Utdanningsdirektoratet, og er overasket over at dette nå skal være et tema 10 år senere.

Engasjement

I april holdt Nidaros Idrettsungdomsskole et stort informasjonsmøte for de 150 elevene ved skolen og deres foreldre.

-Mange hadde før møtet kun det de hadde fått med seg i media å forholde seg til. Derfor var det viktig for skolens ledelse å kunne rette opp i det vi mener er en urimelig og uriktig fremstilling av saken.

Iversen forteller at han setter stor pris på engasjementet fra både elever og foreldre.

-Det er startet en egen underskriftskampanje og man har også sendt et brev med 80 spørsmål til direktoratet. Det er tydelig at man er glad i skolen sin og at man ønsker at det fortsatt skal være et skoletilbud for idrettsglad ungdom på sørsiden av byen.
Iversen ønsker nå først og fremst å se fremover.

-Vi har påklaget beslutningen fra Utdanningsdirektoratet og håper dette fører frem. Vi ser frem til et nytt og lærerikt skoleår i 2016/17.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ