19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Johannes (22) og Anders (22) sørget for Leinstrand-suksess

Takker foreldre og sponsorer for at idrettslaget kunne stille opp i årets utgave av St. Olavsloppet.

Det tradisjonsrike St. Olavsloppet ble i år arrangert for 29. gang. Vel 7000 deltagere delte i forrige uke på å løpe de vel 34 milene mellom Østersund og Trondheim. Leinstrand IL var et av idrettslagene som i år deltok for aller første gang.

-Byneset IL har stilt med lag flere år på rad. Det skulle bare mangle om ikke Leinstrand IL også skulle få til det samme, forteller Johannes Svendsen (22) og Anders Lauglo (22)

Leinstrand IL ble stiftet i 1886 og har tradisjonelt satset på ski, skøyter og fotball. De siste årene har det imidlertid vokst frem et betydelig friidrettsmiljø i bygda.

-I første rekke er det Gudleik Husby som skal ha æren for at Leinstrand IL nå også hevder seg innen friidretten, forteller Svendsen og Lauglo.

Gudleik Husby som selv er en merittert løper er i dag en av flere ildsjeler som trener bygdas ungdom innen friidrett.

SPONSOR: – Vi hadde ikke klart det uten foreldre og vår sponsor Graver AS ved Svein Tore Sæther , forteller Johannes Svendsen (t.v.) og Anders Lauglo

Men at Leinstrand IL i år kunne stille med eget lag i St Olavsloppet er i første rekke Svendsen og Lauglos fortjeneste. Gutta som begge har en fortid i skigruppa begynte allerede i fjor å lufte idéen om et eget lag i løpet.

-Vi så at det var mange motiverte utøvere som helt klart kunne ha glede av å delta i løpet. Derfor bestemte vi oss for å markedsføre løpet internt i idrettslaget.

En av idrettslagets hovedsponsorer, Graver AS bestemte seg tidlig for å dekke alle kostnadene med påmelding og supporterutstyr.

-At Svein Tore Sæther i Graver AS  støttet oss hadde mye å si for påmeldingen. Leinstrand IL er heldig som har lokale sponsorer som stiller opp på denne måten, forteller Anders Lauglo.

Sæther deltok for øvrig selv i St. Olavsloppet.

LEINSTRAND IL: Stor suksess for Leinstrand IL under St Olavslopp.

Svendsen og Lauglo har under planleggingen hatt all kontakt med arrangøren og planlagt selve deltagelsen i løpet. De har også orientert om arrangement på Facebook og holdt idrettslaget informert.

Gutta har også tatt i mot påmeldinger og satt opp hvem som skulle springe hvilke etapper. Svendsen og Lauglo hadde også satt opp et estimert tidsskjema som kun bommet med 4 minutter. Ikke verst på 34 mil.

Men de to idrettsglade guttene ønsker å trekke frem alle foreldrene som deltok under løpet.

-Uten alle foreldrene hadde ikke dette latt seg gjennomføre. Leinstrand IL er er idrettslag hvor dugnadsånden står sterkt. Vi ønsker å takke alle som deltok underveis, forteller Svendsen og Lauglo.

- Annonse -

LES OGSÅ