Disse spillnerdene sverger til brettspillet

I en kjeller i Brattørveita møtes byens spillnerder til dyst.

– Ja du må gjerne kalle oss “spillnerder”. Det er vel det vi i bunn og grunn er.

Knut Eivind Brennhaug (34) fra Moholt jobber til daglig som lektor og IKT lærer ved Heimdal VGS. Han er ifølge seg selv “mer en middels” opptatt av brettspill.

– Det er bra oppmøte i kveld, konstaterer Brennhaug i det han tar imot brettspill-entusiaster i fra hele byen i Trønderkjelleren.

SIVILISASJONSBYGGING: Har du spilt Sid Meiers “Civilization” på PC vil du elske brettspillene Hexagon drar frem på klubbkveldene hver onsdag

Hver onsdag møtes medlemmer av Trondheim Spillklubb til vennskapelig dyst i de gamle kjellerlokalene i Brattørveita 10. Men det er langt mellom LUDO-partiene skal vi tro lektoren fra Moholt.

– Ikke et vondt ord om hverken LUDO eller Monopol, men brettspill er mer enn som så.
Brennhaug viser entusiastisk frem en rekke brettspill han mener flere bør stifte bekjentskap med.

– I “Pandemic” samarbeider spillerne for å redde verden fra en global epidemi, mens man i “Robo Rally” skal programmere en robot i kamp mot klokken.

Og om ikke det fenger kan man alltids bygge sivilisasjoner i spillet “Through The Ages” eller kjempe om verdensherredømme i “Coup”.

Og er man på utkikk etter noe mer utfordrende og ikke minst langvarig kan kanskje et rollespill være tingen.

– Rollespill er gjerne noe som strekker seg over flere måneder. Her lager spillerne sine egne karakterer og lever disse ut i fellesskap. Dette krever dedikasjon og ikke minst en egen innlevelse.

Miniatyrspill

Under den aktuelle spillkvelden i Trønderkjelleren treffer vi også Nicholas Lorhman (24) og Thor Egil Frisdahl (24). De er engasjert i et såkalt “minitatyrspill”. Her får man av starten utdelt et visst antall poeng som man så skal kjøpe diverse krigere med. Og brikkene er ikke noen flate plastbrikker men derimot små detaljerte miniatyrkrigere.

– Det meste handler om presisjon og strategi, selv om det også her er et visst innslag av flaks, forteller Frisdahl som for tiden jobber med en masteroppgave om nettopp militærstrategi.

MINIATYRSPILL: Nicholas Lorhman (24) fra Solsiden og Thor Egil Frisdahl (24) fra Dragvoll er dypt konsentrert når de møtes på slagmarken i spillet “Warmachine”. Målbåndet må frem for å avgjøre hvorvidt bueskytteren kan skade Phalanxen

Hexagon

Trondheim Spillklubb, eller “Hexagon” som de kaller seg teller i dag ca 170 medlemmer. Overvekten består av mannfolk i alderen 25-50 år, men enkelte jenter finner også veien til Trønderkjelleren.

– Jeg tenker ikke så mye på hvorvidt det er gutter eller jenter jeg spiller med, forteller Elin Solem (26).

Denne kvelden spiller hun “Robo Rally” sammen med Christer Sundli (27), Daniel Arntzen (28) og Aleksander Rønning (26)

 


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.