Bygger Trondheims første klatrepark på Rotvoll

Starter arbeidet i juni - åpner i høst

- Annonse -

-Vi vurderte flere steder både i og utenfor byen men førstevalget var hele tiden Rotvoll, forteller prosjektleder for klatreparken Jørn Halvorsen.

Sammen med grunneier Bjørnar Oust viser han oss rundt i den 30 mål store furuskogen på Rotvollhaugen. For det er her, et par steinkast unna IKEA og E6, at landets mest bynære klatrepark skal åpne til høsten.

-Det å besøke en klatrepark skal være like mye en naturopplevelse som noe annet, derfor er forholdene på Rotvollhaugen optimale. Her kan vi bygge klatreløypene på en ferdigvokst skog med solide og rette furutrær istedenfor å grave ned store stolper. Samtidig vil vedlikeholdskostnadene bli betydelig mindre, forklarer Halvorsen.

FRA BEITEMARK TIL KLATREPARK: De siste årene har Rovollhaugen blitt brukt som beitemark for storfe. Nå skal furuskogen et par steinkast fra IKEA og E6 få Trondheims første klatrepark. Bak prosjektet står blant annet Bjørnar Oust (t.v.) i Rotvoll Øst AS og Jørn Halvorsen i selskapet Høyt og Lavt.

-Se opp for «visittkortene», utbryter plutselig Oust lattermildt og peker på et par solide kuruker innimellom trærne.

De siste årene har den skogkledde haugen like ved Rotvoll gård innimellom blitt brukt som beitemark for storfe.

-Det har mest vært for at området ikke skal gro igjen, forklarer Oust som raskt tente på ideen om å etablere Trondheims første klatrepark på Rotvoll.

-Dette er et utrolig bra prosjekt ikke bare for nærområdet men også for hele Trondheim som nå vil få et helt nytt og spennende aktivitetstilbud som vil trekke enda flere til byen vår

20.000 besøkende

Det er firmaet Høyt og Lavt Trondheim AS som står bak den nye klatreparken.

Hovedaksjonær er selskapet Høyt og Lavt Eiendom AS som fra før har etablert 10 andre klatreparker i landet, blant annet Vestlandets største klatrepark på Nesstun utenfor Bergen.

Øvre Rotvoll AS hvor Bjørnar Oust er styreleder eier 30%. Det samme gjør også Jørn Halvorsens firma Maejs AS.

TRONDHEIMS FØRSTE KLATREPARK: Den nye klatreparken ved Rotvoll gård vil bestå av løyper med varierende lengde og vanskelighetsgrad. -Uansett alder og form vil man kunne finne en løype som passer, forteller prosjektleder Jørn Halvorsen.

Halvorsen som fra før er tilknyttet Høyt og Lavt Eiendom er ansatt som daglig leder for klatreparken på Rotvoll. Han har stor tro på prosjektet og forventer rundt 20.000 besøkende i sesongen.

-Erfaringer fra andre steder i landet og undersøkelser som er gjort for hvor langt publikum er villig til å reise for å komme til et slikt aktivitetstilbud gjør oss trygge på at dette vil gå bra. Uansett om man bruker bilen eller reiser kollektivt vil det være enkelt å komme seg hit.

Klatrepark

Arbeidet med klatreparken på Rotvoll starter om et par måneders tid. I tillegg til selve klatreparken skal det bygges en driftsbygning og toaletter. En egen parkeringsplass vil dessuten bli anlagt like i nærheten. Investeringskostnadene er beregnet til rundt 10 millioner kroner.

STARTER ARBEIDET I JUNI: Til høsten åpner Trondheims første klatrepark. Enn så lenge får prosjektleder Jørn Halvorsen (t.v.) og Bjørnar Oust klare seg med denne lille trekonstruksjonen på Rotvoll gård.

I likhet med de andre klatreparkene til Høyt og Lavt vil også anlegget på Rotvoll bestå løyper med varierende lengde og vanskelighetsgrad.

-Uansett alder og form vil man kunne finne en løype som passer. Vi setter sikkerhet og grundig opplæring i første rekke så her skal alle kunne føle seg trygg oppi trærne, forklarer Halvorsen som legger til at man tar sikte på å lage egne opplegg for bedriftsmarkedet, barnebursdager, skoleklasser og andre grupper.

Klatreparken har opprettet egen FACEBOOK side hvor du kan følge fremdriften.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ