- Annonse -

Historisk gode resultat for Selsbakk friidrett

Etter å ha lagt brakk i en årrekke ble det for noen år siden blåst nytt liv i Selsbakk friidrett. I dag ypper stadig flere av klubbens utøvere seg i toppen av norgeseliten.

- Annonse -

-Kom igjen! Noen få raske drag til nå!

Det er tirsdag ettermiddag og ukens første fellestrening i regi av Selsbakk friidrett er godt i gang på idrettsbanen på Øya. Selv om trener Martin K. Andersen står klar med stoppeklokka er det ikke rundetidene som står i fokus denne dagen.

-For å unngå belastningskader og lange treningsavbrekk er det viktig at den enkelte utøver så tidlig som mulig finner den rette løpeteknikken og finsliper denne. Det hjelper fint lite om man er rask om man stadig må stå over stevner på grunn av skader.

GODE TRENINGSFORHOLD: I sommerhalvåret trener Selsbakk friidrett i likhet med de fleste andre klubber på idrettsbanen på Nidarø. I vinterhalvåret flytter man innendørs til Ranheimshallen og gymsalen på Romolslia skole. Løpende fra venstre mot høyre: Maja Grauff Erntsen, Kamelia Parvanova, Helena Bolghaug, Vilde Eid, Sigurd Fagerholt, Vegard Myklegard Kristiansen, Noah Abraha.

Andersen som selv er en habil langdistanseløper la egne piggsko på hylla for to år siden til fordel for trenerrollen. Han kan fortelle om en rivende utvikling i den tradisjonsrike Trondheimsklubben.

-Selv om de gamle klubbrekordene til Martin Stokken på 5000 og 10000 fortsatt står, så har de fleste sprint- og mellomdistanserekordene både på dame- og herresiden falt bare i løpet av de siste to-tre årene.

I 2014 suste Selsbakk friidrett rett inn på en 8. plass i 1. divisjon for kvinner i Lagserien. Klubben befestet også i 2015 og 2016 sin posisjon som Sør Trøndelags beste friidrettsklubb på kvinnesiden.

KLAR FOR FELLESTRENING: Bortsett fra i aldersgruppen 11-14 år er jentene i flertall i Selbakk friidrett, så også på ukens første fellestrening på Øya. Foran (f.v.): Vilde Eid, Helena Bolghaug, Kamelia Parvanova, Maja Grauff Erntsen Bak (f.v.): Martin K. Andersen, Vegard Myklegard Kristiansen, Sigurd Fagerholt, Noah Abraha.

Og lista for 2017 er for lengst lagt.

-Hadde det ikke vært for et par Bergens-klubber kunne vi i fjor smykket oss med å være beste klubb «nord for Sinsen-krysset». Den «tittelen» får vi satse på å ta i år, smiler Andersen.

Men selv om akkurat det skulle ryke kan klubben allikevel se tilbake på et historisk godt år rent resultatmessig.

Under forrige måneds junior-NM i Harstad sørget Abduljaleel Hir (22) og Malin Kulseth (20)for hele tre gullmedaljer i et juniormesterskap. Det beste klubbresultatet på over 50 år. Selsbakk ble med det Midt Norges beste klubb.

HISTORISKE NM-GULL: Malin Kulseth (20) og Abduljaleel Hir (22) sørget for tre gull under junior NM i Harstad i august.

Under NM i Friidrett i Sandnes forrige helg deltok Selsbakk friidrett med flere utøvere. Her gikk Sara Havang og Turid Loe til finale på 400 meter på lørdag, mens Malin Kulseth løp 200-finale på søndag.

Under 1000 meter stafett for kvinner tok Selsbakk bronsemedalje med Cecilia Johanna Carneiro Håkegård, Malin Bårdsgård Kulseth, Turid Loe og Sara Havang.

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: