12.3 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Ølfestival skal sikre restaurering av Folkvang

Lørdag 30. september inviterer Ungdomslaget De Unges Håp og husstyret på Folkvang til bygdas aller første ølfestival.

- Annonse -

Inntektene fra ølfestivalen skal gå til videre restaurering av det tradisjonsrike forsamlingshuset på Spongdal forteller Håvar Hanger i husstyret.

-For noen år siden startet vi arbeidet med å skifte ut bordkledning og vinduer. Vi har ennå noen vegger og vinduer igjen før vi er i mål. Med godt oppmøte på ølfestivalen vil vi kunne finansiere resten av restaureringen.

Tanken om en egen ølfestival på Byneset ble født etter at man i fjor høst startet opp med ølsmakekvelder på Folkvang.

-Det var smekkfullt hver eneste kveld. Det å kunne samles slik i sosiale lag med lokalbrygget øl i glassene var tydeligvis noe folk på Byneset og Leinstrand satt pris på. Den gode responsen fikk oss til å tenke på hvorvidt vi kunne bygge videre på disse ølsmakekveldene.

ØLFESTIVAL: Håvar Hanger lover godt øl og god musikk under bygdas første ølfestival lørdag 30. september.

Det gjorde man og nå er det altså klart for bygdas aller første ølfestival.

-Vi vurderte lenge om vi skulle strekke arrangementet over flere dager men landet til slutt på at det beste ville være én dag med fullt trøkk hele kvelden.

I tillegg til E.C. Dahls vil flere lokale ølprodusenter være representert.

Fra Singsås i Midtre Gauldal kommer Hogna Brygg. Bryggeriet som ble startet opp av fire karer fra Budal, Forsetmoen og Kotsøy i fjor har i dag syv forskjellige ølsorter som selges i butikker fra Brønnøysund i nord til Oslo i sør.

Fra Buvika kommer Valset Gaardsbryggeri AS som håndbrygger alt sitt øl på gården Valset søndre. Bryggeriet drives av Bjørnar Bogholm Prestjord og Anita Iversen Dypdalsbakk som fikk mye skryt for sitt øl under Buvik ølfestival i slutten av august.

Fra Moe Gård på Leinstrand kommer Moe Gårdsbryggeri. Bryggeriet ble etablert i 2014 og bruker flere lokale råvarer i produksjonen. Blant annet er ølet brygget av korn man selv har sådd, tresket og maltet hjemme på gården.

LOKALT BRYGGERI: Moe Gårdsbryggeri på Leinstrand ble etablert i 2014. Her er familiebedriften representert ved Inger Moe og datteren Dina Moe.

Underholdning

Men en ølfestival er mer enn bare god drikke i godt selskap. God musikk hører også med.

-Vi har vært så heldig å få besøk av «Oppdals store sønn» Frode Haarstad som i over 15 år har reist land og strand rundt og sørget for god stemning. Frode leverer countryrock, og bluegrass av ypperste merke. Han har også med seg en eminent gjest så dette blir bra, lover Hanger.

-Så her blir det mulig til å få svingt seg?

-Vi vil bruke mesteparten av festsalen til småbord, men et danseområde oppe ved scenen vil det selvfølgelig bli. I rommet ved siden av salen vil det rigges til en stor øl-bar. I andre etasje vil det være en en egen vin- og cavabar.

Hanger forteller at man også vil rigge i stand et stort partytelt på utsiden. Her vil det ikke selges alkohol, men man har anledning til å ta med drikke ut.

For mer info om ølfestivalen sjekk FACEBOOK 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: