10.5 C
Trondheim
mandag, september 26, 2022
- Annonse -

Samlet inn 65 000 til nye korpsuniformer

Rekordrekruttering gav uniformmangel for Byneset Leinstrand skolekorps. Så stilte næringsliv og privatpersoner opp.

- Annonse -

Der mange skolekorps lenge har slitt med sviktende rekrutteringen har Byneset Leinstrand skolekorps de siste årene opplevd det stikk motsatte.

Fra rundt 30 medlemmer i 2013 teller korpset i dag over 80 unge musikere. Slikt blir det voksesmerter av.

-Vi har de siste årene jobbet målrettet med rekrutteringen samtidig som vi har sørget for å ta godt vare på de medlemmene vi allerede har. Det har gitt resultater men også ført til at vi på et tidspunkt rett og slett gikk tom for uniformer, forteller nestleder i Byneset Leinstrand skole Wenche Brå Håbjørg.

Og det var de yngste uniformsmangelen først og fremst gikk utover.

-Det å få utdelt en egen korpsuniform slik de «store» i korpset har er noe alle aspiranter og juniorer ser frem til. Den store pågangen gjorde at vi rett og slett ikke hadde råd til nok uniformer.

Det mente korpsmamma Anita Rian Lykken korpset burde gjøre noe med og la frem ideen om en kronerulling for styret.

Kronerulling

I oktober i fjor ble gruppen «Aksjon korpsuniform for alle» opprettet på Facebook hvis hensikt var å skaffe til veie 65 000 kroner til nye uniformer for korpset juniorer.

Og det skulle ikke ta mange dagene før de første bidragene begynte å tikke inn.

-Bygdas befolkning og næringsliv har vært helt fantastisk. Vi kan nå dele ut uniformer til alle de som gikk inn i hovedkorpset nå i høst. En stor takk til alle som har bidratt.

Uniformene ble delt ut under korpsets tradisjonelle høstkonsert nå i helgen.

-Korpset har lang tradisjon med å spille høstkonserter. Dette for å vise frem det som øves på samt at de yngste raskt får anledning til å spille foran publikum, forklarer Håbjørg.

HØSTKONSERT: Byneset leinstrand skolekorps har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene. I helgen holdt korpset sin tradisjonelle høstkonsert. Nå øver korpset til RennebuSpæll den 21 oktober.

I likhet med en rekke andre korps fra Trondheim øver nå Byneset Leinstrand skolekorps til RennebuSpæll den 21. oktober, der temaet i år er «Disco inferno». Noen av låtene ble spilt under høstkonserten i Bynesaulaen.

Den eventyrlige veksten i korpset har i tillegg til knapphet på uniformer også ført til visse logistiske utfordringer.

-Når vi skal på RennebuSpæll er korpset nå blitt så stort at vi må leie 2 busser for å komme oss avgårde, men det er en ekstrakostnad vi mer enn gjerne tar, ler Håbjørg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: