-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

-Heimdal sentrum er snart i ferd med å miste sjela si

Skomaker Bente Elisabeth Sæther (48) med hjertesukk på Facebook.

- Annonse -

-Hvorfor må bygg som Heimdal Atrium absolutt presses inn i sentrum og hvor skal de små nisjebutikkene etterhvert gjøre av seg, spør Sæther i innlegget som nå tar av på Facebook.

Sæther jobbet tidligere som sykepleier men var i 2007 nødt til å omskolere seg. Valget falt på skomakeryrket hvor hun gikk i lære i fire år før hun i 2011 avla svenneprøven.

Året etter startet hun opp egen virksomhet i Heimdalsvegen 3 ved siden av den ubetjente Uno X stasjonen. Nå skal dette og flere andre trehus rives.

Betongklosser

-Jeg er ikke motstander av Heimdal Atrium og andre tilsvarende bygg som sådan, det er plasseringen jeg reagerer på. Når de gamle trehusene hele tiden må vike for store klosser i betong og glass blir det til slutt lite igjen av det som har vært Heimdals særpreg.

Sæther som er en av byens siste gjenværende skomakere forteller at de små nisjebutikkene på Heimdal snart er helt borte.

SKOMAKEREN PÅ HEIMDAL: Bente Elisabeth Sæther (t.v.) har de siste årene drevet skomakervirksomhet i Heimdalsvegen 3. Nå skal huset rives. -Trist at de gamle trehusene må vike for store betongklosser, forteller Sæther som la ut et hjertesukk på Facebook som nå tar av.

-Nå er det omtrent bare oss og fiskebutikken igjen. De store betongklossene i sentrum har kanskje vært midt i blinken for de store kjedene men for de små nisjebutikkene har det vært kroken på døra. Når husleia tredobles er det ikke lenger mulig å drive butikk.

Meninger

I følge Sæther er det er mange på Heimdal som ikke liker den planlagte utbyggingen.

-Jeg har daglig folk innom butikken som bare rister på hodet. Man har forståelse for at Heimdal er en bydel i vekst og at folk trenger et sted og bo. Det man ikke forstår er hvorfor det hele tiden skal gå på bekostning av de gamle trehusene.

Også på Facebook har Sæther fått mye støtte. Mange har kommentert innlegget som i skrivende stund er delt nærmere hundre ganger.

-At det skulle ta slik av hadde jeg ikke forestilt meg, men det viser bare at dette er noe som virkelig opptar folk, forteller Sæther

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: