Utleira Futsal debuterer i Eliteserien på hjemmebane.

Tar imot nyopprykkede Nord/Sprint på lørdag og forrige sesongs sølvvinner Vesterålen på søndag.

- Annonse -

-Kom igjen… fram mot mål nå….. Jaaaaaa! Herlig, Simon! Herlig!

Det var en fornøyd lagleder Torgeir Kråkenes som under en treningskamp mot Freidig onsdag kveld kunne konstatere at formkurven var som den skulle noen få dager før sesongåpningen.

Og når futsallgutta i helgen debuterer i Eliteserien er det med et lag mange mener har potensiale til å kunne stikke avgårde med seriegullet.

Men noe favorittstempel ønsker ikke Kråkenes å snakke om.

-Under neste ukes landslagssamling stiller Utleira med hele syv spillere så det er klart at vi rent spillermessig har et godt utgangspunkt. Utleira er samtidig et lag som består av flere unge spillere uten den samme rutinen. Utfordringen blir å finne rytmen i laget så tidlig som mulig.

RUTINERT TRENER: Kai Charonen Bardal er en rutinert trener med flere seriemesterskap og Europacup erfaring bak seg. Nå trener han Utleira.

-Så hva er målet for sesongen?

-Vi ønsker så klart ikke å rykke ned igjen. Utover det har vi ikke noe uttalt mål om medalje eller tabellplassering. Vi trener først og fremst for å bli gode. Når vi blir gode nok så vinner vi. Det kan skje denne sesongen eller det kan skje den neste. Vi tenker langsiktig og bygger laget for flere sesonger fremover.

Utleira Futsal

Selv om Utleira i helgen debuterer i Eliteserien er det ikke mer enn et par år siden laget hadde sin aller første kamp. Og idéen om et eget futsal-lag på Utleira var det Kråkenes og trener Kai Charoen Bardal som luftet for idrettslaget.

-I sesongen 2014/2015 stod vår daværende klubb Vegakameratene foran et veivalg. Kai og jeg mente retningen som ble valgt ikke var den beste og ønsket derfor nye utfordringer. I og med at Utleirahallen var under bygging lå forholdene godt til rette for å kunne etablere et futsall-lag her, forklarer Kråkenes som selv bor på Utleira.

Og når Utleira nå debuterer i den øverste divisjonen så er det med en trener med en rekke seriemesterskap og Europacup-erfaring bak seg.

-Vi har hele tiden jobbet for å utvikle oss fra bunnen av både som enkeltspillere og som klubb. Vi er langt fra ferdig men vi føler spillerne er klar for eliteseriespill, uttalte Bardal til fotball.no etter opprykksfinalen mot Veitvet tidligere i år.

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: