12.7 C
Trondheim
tirsdag, juli 14, 2020

Ut på turné med eget eventyrunivers for barn

Den gåtefulle ferden starter på Lokstallen på Stjørdal før turen går videre til Ålesund og Oslo.

Fabularium Produksjoner fra Trondheim er klar med forestillingen “Drømmekappen”.

I oppsetningen som har urpremiere lørdag møter vi prinsesse Månemaia som bor i landet Sovirosia. Prinsessen får ikke sove så moren må derfor legge ut på en reise for å fange drømmer i den magiske kappa si.

-I “Drømmekappen” blir barna presentert for ulike drømmelandskap som de kan
leve seg inn i. Forestillingen er inspirert av barns egne drømmer i tillegg til kjente barnebøker, sagn og eventyr fra Asia og norrøn og gresk mytologi, forteller kunstnerisk leder i Fabularium Lene Helland Rønningen.

Solid team

“Drømmekappen” er Fabulariums fjerde produksjon. Selskapet ble startet i 2014 og debuterte samme år med den interaktive teaterkonserten «Gullfrosken». En oppsetning som fikk gode kritikker og stor medieomtale blant annet i Adresseavisen.

Til “Drømmekappen” har Helland Rønning hentet inn et solid team bestående av Eirik Brenne Torsethaugen (Teknikk og scenograf), Bjørn Tore Grøntvedt (Produsent og inspisient) og Hege Marie Roligheten og Toril Ingdal (kostyme)

-De frie gruppene i Trondheim er flinke til å ta barna på alvor. Her produseres det barneteater av høy kvalitet, og Fabularium Produksjoner har her lagd en fin forestilling der barna kan ta en pause fra hverdagen, forteller Grøntvedt.

“Drømmekappen” har også nykomponert musikk signert komponist Bergmund Waal Skaslien.

Drømmekappen

På scenen står Lisa Birkenes Thun som skaper et drømmende eventyrunivers der tekst møter bevegelse og musikk.

Birkenes Thun gikk musikklinjen ved Trondheim Katedralskole før hun utdannet seg innen Teaterproduksjon og skuespillerfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

25 åringen har hatt en rekke roller innen teater, film, tv og annet kunstnerisk arbeid.

-Vi har allerede prøvespilt forestillingen for barn fra Tiriltoppen barnehage. Nå legger vi ut på turne og gleder oss til å spille for barn flere steder i landet, smiler Birkenes Thun.

Første stopp er Lokstallen på Stjørdal med forestilling kl. 13 og 15

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,220FølgereLik

Siste saker: