- Annonse -spot_img

Se bilder fra kunst- og håndverksmessa 2017 på Rye

"Nordbygdens Kunst- og håndverksmesse" ble i helgen arrangert for 25. gang.

- Annonse -spot_img

Messa på Rye arrangeres fast den andre helga i november og trekker hvert år besøkende og utstillere fra alle kanter av byen.

Det som i begynnelsen var et lite familiearrangement hvor egne oljemalerier og porselen ble solgt er blitt til en bred kunst- og håndverksmesse med nærmere 30 utstillere.

-I motsetning til de tradisjonelle julemessene hvor det stort sett går i håndarbeid har vi hele spekteret innen kunst og håndverk. Den store bredden blant utstillerne og ikke minst kvaliteten på varene gjør at folk kommer tilbake år etter år, forteller Linda Jacobsen (52) og Eva Florence Rikstad (51).

SKOLEKORPSET PÅ PLASS: Byneset Leinstrand skolekorps har vært med på kunst- og håndverksmessa på Rye i mange år. Denne blide gjengen solgte deilige smultringer under helgens messe. F.v.: Anna Magdalene Størkersen (11), Sunniva Haugum (11) og Nina Bäcklund (40)

Duoen som til daglig jobber ved Nik. Haugrønning og Kattem skole forteller at det er mye å holde styr når man skal arrangere messer av denne typen.

-I starten begynte vi planleggingen etter sommerferien men fant raskt ut at det ble knapt med tid. Nå starter vi derfor på vårparten.

Det var Linda Jacobsens foreldre Gunnar og Hjørdis Jacobsen som var med å starte Nordbygdens Kunst- og håndverksmesse på begynnelsen av 90-tallet. De første årene ble salgsmessa holdt på Vonheim men arrangementet vokste etterhvert ut av lokalene.

Jacobsen og Florence Rikstad forteller at messa fortsatt drives på dugnad.

-Det vi får inn i standleie fra utstillerne går til å dekke de faktiske utgiftene ved å leie samfunnshuset. Byneset IL ved fotballavdelingen og skolekorpset besørger kafedrift og annet matsalg og får med det anledning til å tjene noen kjærkomne kroner.

NORSK KNIVTRADISJON:  Knivklubben Trønderkniv i Trondheim har i dag medlemmer som er blant de beste knivmakerne i Norge. Klubben hadde utstilling under helgas messe på Rye. F.v.: Kjell Holthe, Knut Svendsen og Torolf Hervik
LOKALE TREDREIEPRODUKTER: Arnt M Følling (bildet) driver Snuffan’s Design sammen med kona Elin. De selger selvlagede produkter innen strikking, søm og tredreiing og treskjæring.
BYNESET HISTORIELAG: Historielaget ved Knut Olav Aasegg var på plass med en rekke flotte julegavetips i form av bøker og andre publikasjoner. Årsheftet for 2017 og kalender for 2018 er nå å få kjøpt.
TREVARER OG BADSTURØKT LAM: Roland Johansen og Gunhild Onsøyen fra Onsøyen gård stilte med bl.a. badsturøkt lam (som ble utsolgt i løpet av søndagen), tredreieprodukter som ostehøvler med sau- elg- og kuhode, pizzahjul og diverse boller. Flere produkter på www.byneslam.no
UNG UTSTILLER: Runa (10) solgte diverse treprodukter til inntekt for den Norske kreftforening. Runa fikk inn 320 kroner
HÅNDVERK OG BØKER: Arve Lønnum og kona Bente Strømmen var på plass med blant annet keramikk, tekstiltrykk og kort. Strømmen som er utdannet bildekunstner holder boken «Kobber – Leire – Ord» som ble lansert samtidig med åpningen av kunstutstillingen hennes på Røros i november 2011. Lønnum som har en fortid i Nidarosdomens guttekor debuterte tidligere i år med romanen «Requiem»
SMULTRINGPRODUKSJON: Byneset Leinstrand skolekorps hadde fått låne skolekjøkkenet på Rye skole. Her var det storproduksjon av smultringer som ble solgte til inntekt for korpset. F.v: Ann Helen Singstad, Alv Arne Grimstad og Anne Berit Grimstad.
FOR STORE OG SMÅ: Forfatter Egil R. Moe har skrevet flere barnebøker og romaner. Bøkene er utgitt på Sogesmia Forlag som  også tilbyr foredrag for skoler og barnehager om middelalderen i Norge – riddere spesielt, og vikingtid.
EGNE STEARINLYST: Kristin Vedin selger gjennom Beelights stearinlys egenproduserte stearinlys i mange fasonger, farger, dufter og størrelser.
KLÆR OG SKILT: Ruth Sandvik selger gjennom Sand Søm og Design en rekke hjemmelagede produkter som håndlagde klær til barn og voksne og personlige skilt.
MAT OG DRIKKE: Byneset IL ved fotballavdelingen hadde som vanlig ansvaret for kafedriften under messa.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ