Slik trener elevene for å unngå idrettsskader

Ved Nidaros Idrettsungdomsskole legger man stor vekt på å trene basisferdigheter som styrke og kondisjon.

- Annonse -

(Video og bilder nederst i saken.)

-Er dere klare? Det første vi gjør er å dele oss inn i grupper. Om halvparten kan bevege seg over til styrkerommet så setter vi i gang!

Det er mandag morgen ved idrettsungdomsskolen på Østre Rosten. Selv om klokka så vidt har passert 8 er det ingen gretne morgenansikt å spore. Rundt 30 elever i 9. trinn er klar for ukas første treningsøkt sammen med faglærer Lars Reiten (27)

KLAR FOR NY TRENINGSØKT: Elever på 9. trinn ved Nidaros Idrettsungdomsskole er aktive innen mange forskjellige idretter. På skolen lærer ungdommen å trene forebyggende.

-Ved Nidaros legger vi stor vekt på trening av basisferdigheter som styrke, kondisjon og bevegelighet. Det er viktig at elevene allerede i ung alder bygger et godt fysisk grunnlag for store treningsmengder.

Reiten er utdannet innen Idrett og kroppsøving ved Nord Universitet på Levanger og  NTNU. Han forteller at mange idrettskader hos ungdom kunne vært unngått.

-Når ungdom er aktiv innen idrett medfører det belastning på kroppen i varierende grad. Med en riktig funksjonell trening kan man forebygge mange av disse skadene.

Forebyggende trening

Denne morgenen er det styrke og kondisjon som skal trenes.

-Økta som vi har fast én gang i uka inneholder flere øvelser som elevene roterer på. I dag har vi satt opp «boxjump», «wall-ball», boksing og diverse mage- og ryggøvelser på programmet, forklarer Reiten.

Og økta den foregår i splitter nye treningslokaler.

MOTIVERT FAGLÆRER: Lars Reiten er utdannet innen Idrett og kroppsøving ved Nord Universitet på Levanger og NTNU. Han er selv aktiv innen fotball og futsal.

-Nytt av skoleåret er at vi har fått nytt styrkerom, kondisjonsrom og spinningssal. Dette har blitt utviklet av skolen ved Jostein Iversen i samarbeid med Allan Fallrø som er ledende i Norge på funksjonell trening.

Reiten som selv er aktiv innen fotball og futsal forteller at kommunikasjonen mellom elev og lærer er viktig.

-Det er viktig at elevene får kjenne på mestring og det å lykkes med det de driver med. Det igjen skaper motivasjon. Da er det viktig at elevene blir sett og lyttet til.
 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ