Da Rune Øverlie (48) i slutten av oktober ble frastjålet sin Ford Anglia 2D gikk han ut på Facebook og ba om hjelp. Minutter senere tikket de første meldingen inn.

Av Jan Vestre

-Som du ser har jeg tatt ut batteriet så om noen skal stikke avgårde med Anglia’n nå må de nesten bære den ut på ryggen.

Øverlie som de siste 20 årene har jobbet som eiendomsmegler i Trondheim viser oss rundt i et garasjeanlegg på Ila. Her har 48-åringen fra Byåsen stående tre forskjellige biler han har et helt spesielt forhold til.

-Anglia’n er min store kjærlighet her i livet, ihvertfall når det gjelder biler. Den ble kjøpt av far og mor for 20 år siden. Far pusset den opp og flikket på den for inntil 2 år siden da jeg arvet den. I dag er Anglia’n et fullverdig familiemedlem, forteller Øverlie.

Men selv om Øverlie mer eller mindre vokste opp på farens bilverksted på Norservice på Lade på 70- og 80-tallet, er han ifølge seg selv ingen fanatiker når det kommer til stell av bilene sine.

-Jeg drev og mekket litt fram til jeg var rundt 25. I dag begrenser det seg mest til vask, litt polering og den slags. Andre ting er det tryggest å sette bort til fagfolk.

Og det var nettopp det Øverlie skulle gjøre da han i slutten av oktober oppdaget at bilen som hadde stått inne i et hjørne med presenning over seg var borte.

-Anglia’n hadde litt smårust som måtte flikkes litt på før vinteren. Da jeg kom inn og så at bilen var borte ble jeg helt paff. Det var rett og slett et sjokk.

Men Øverlie fikk etterhvert summet seg og ringte politiet. Deretter gjorde 48-åringen noe som skulle vise seg å være ganske så effektivt.

 

TRYGT HJEMME: I oktober ble denne Ford Anglia 62-modell stjålet fra et garasjeanlegg på Ila. -Utrolig at noen stjeler en sånn karakteristisk bil og kjører rundt med den i flere dager, forteller eier Rune Øverlie.

Etterlysning

-Jeg har en del venner på Facebook så jeg tenkte hvorfor ikke be disse holde øynene åpne. Jeg er også med i noen lokale Facebook-grupper og tenkte at et lite innlegg også her kanskje kunne ha noe for seg.

Øverlie la dermed ut en etterlysning på “Du vet du er fra Trondheim..” med nesten 32.000 medlemmer, “Cars and Coffe” med 9200 medlemmer og “Du vet du er fra Byåsen..” med 4200 medlemmer. Og resultatet – det lot ikke vente på seg.

-Det tok bare noen minutter før de første meldingene begynte å tikke inn på SMS og på Facebook. Mange hadde observert bilen de siste 2-3 dagene, både på Byåsen, Lade, Tiller og Tempe noe som betydde at det kunne vært flere dager siden bilen ble stjålet.

VETERANBIL: For to år siden overtok Rune Øverlie den gamle Ford Anglia 2D som hans mor og far hadde kjøpt for 20 år siden. -Bilen er som et familiemedlem, forteller Øverlie

Øverlie hadde sammen med sin far og bror kjørt rundt og lett i timevis da telefonen plutselig ringte.

-Det var en hyggelig herremann fra Tiller som kunne fortelle at bilen stod på ett parkeringsanlegg ved City Syd. Han hadde sett etterlysningen på Facebook og husket på dette da han kom hjem fra jobb.

Øverlie ble dermed gjenforent med Anglia’n bare ett døgn etter at han hadde oppdaget at bilen var borte. Rundt kl. halv ett på natta la Øverlie ut et innlegg på de forskjellige Facebook-gruppene hvor han takket for all hjelp.

-Uten hjelpen fra alle disse er det ikke godt å si hvor Anglia’n hadde vært nå. Eller i hvilken tilstand den hadde vært. At noen i det hele tatt finner på å stjele en slik karakteristisk og iøynefallende bil er i seg selv helt utrolig ihvertfall når vedkommende bare kjørte rundt i byen med den.

PS! Og lurer du på hvilke to andre biler Rune Øverlie har stående på Ila så er det to stk Honda Prelude – én 81-modell og én -91-modell.