Hos Byneset RG går topp og bredde hånd i hånd

Og nå er en ny gruppe rekrutter klar for de store nasjonale konkurransene.

- Annonse -

-Still opp på rekke… ene foten til siden… .sånn ja…. rett i ryggen nå… litt mer smil… .. sånn ja…og husk balansen!

Det er søndag morgen på Spongdal. Bortsett fra en enslig mopedist som putrer nedover Hangerslettvegen og en passerende bil på FV707 er det lite som forstyrrer helgefreden akkurat denne morgenen.

Inne i Byneshallen derimot er det full aktivitet. Syv unge jenter i fargerike og glitrende turndrakter hopper og spretter rundt på en stor matte som er rullet ut midt i hallen. På sidelinja står trener Yanina Kistkina og følger nøye med.

-I turn og rytmisk gymnastikk er kravene til teknikk og koordinasjon store. Skal vi bli gode må vi trene, trene og atter trene. Neste år skal disse jentene for første gang stille med eget program under GRGD som er en av de største nasjonale konkurransene, forklarer Kistkina.

FREMADSTORMENDE REKRUTTER: Disse jentene trener nå frem mot sin første deltagelse i GRGD som er ett av de største nasjonale stevnene innen rytmisk gymnastikk.

Rytmisk gymnastikk

Byneset RG ble startet i 1996 av Trine Røstad som kom fra Trondhjem Turnforening. Formålet var å skape et miljø på Byneset hvor alle jenter som hadde lyst kunne trene rytmisk gymnastikk.

Fra å være en klubb bestående av en liten gruppe gymnaster har Byneset RG i dag over 50 utøvere i alderen 6-19 år. Utøverne er delt opp i forskjellige grupper og trenes av et team bestående av syv trenere.

-I Byneset RG legger vi stor vekt på å ha et godt tilbud både på bredde og på høyt konkurranseplan. Rytmisk gymnastikk er en allsidig idrett som passer for de fleste uansett ambisjonsnivå. På nyåret kjører vi et nytt inntak hvor alle har muligheten til å være med på en prøvetime for å se om dette er noe man liker, forteller trener Kristin Undlien.

 

Byneset RG har i år stilt i flere internasjonale og nasjonale konkurranser. Under GRGD tok klubbens nasjonale tropp en solid fjerdeplass. Under ungdomsstevnet «Gym for Life Challenge» i slutten av oktober tok de eldste utøverne nok en gang hjem vandrepokalen.

-Det var tredje år på rad at klubben vant så dermed fikk vi pokalen til odel og eie. Jentene trener nå fram mot flere nasjonale og internasjonale konkurranser.

Les også: Her finner du flere nyheter fra Byneset

Denne måneden var også to av klubbens gymnaster på Landsfinalen i Asker.

-Irene Karlsen deltok i Senior og Mia Johansen i junior. Irene leverte sin foreløpige største prestasjon i sin karriere og ble nummer 2 med karakterene 11.900 i ring og 12.167 i køller, forteller Undlien.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ