3.6 C
Trondheim
søndag, januar 23, 2022
- Annonse -

Musikalsk julebasar på Charlottenlund skole

God stemning og trangt om plassen da Brundalen & Charlottenlund skolekorps avholdt sin tradisjonelle julebasar.

- Annonse -

-Akkurat hvor mange som har vært innom vet jeg ikke, men det har vært et jevnt sig hele dagen. Det er tydelig at julebasaren har blitt en tradisjon for mange i bydelen.

Det var en fornøyd nestleder Brit B. Fridtjofsen som lørdag hastet rundt i gangene på Charlottenlund ungdomsskole. Julebasaren som har blitt arrangert hvert år siden 2011 er nemlig en viktig inntektskilde for korpset.

-Pengene vi får inn på basaren går til drift. Det meste er musikkrelatert som instrumenter, gratis seminar og redusert pris på turer for musikantene, Rennebuspæll, Trøndersk Mesterskap og lønn til dirigenter.

Brundalen & Charlottenlund skolekorps ble etablert i 1987 da Brundalen skolekorps og Charlottenlund skolekorps valgte å slå seg sammen. Etter en bølgedal tidlig på 2000-tallet hvor det var nødvendig å samarbeide med Åsvang Eberg skolekorps, ble korpset «restartet» i 2011.

-Den gang var vi kun 30 stykker. I dag teller korpset over 100 musikanter i alderen 8  til 17 år fordelt på hovedkorps, juniorkorps og aspiranter.

Fridtjofsen forteller at 2017 har vært et godt korpsår for Brundalen & Charlottenlund skolekorps.

-Vi hatt en god musikalsk utvikling i alle gruppene våre. Etter noen år med fantastisk rekruttering måtte vi i år faktisk sette et tak på antall aspiranter vi kunne ta inn.

Neste år vil korpset markere 50 år med korpshistorie.

-Charlottenlund skolekorps ble etablert i 1978 og det skal vi markere i form av en egen oppsetting på høsten. Ellers planlegger vi tur til Krakow.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ