Barn og ungdom fra 29 ulike skoler i Trondheim var lørdag møtt opp til førjulskveld på Voll gård.

Av Jan Vestre – Publisert: 16:08 – 26.11.2017

Det var andre år på rad at OpplevelsesVoll inviterte barn og ungdom i alderen 10-16 år til et eget førjulsarrangement. Et arrangement som på kort tid har slått godt an blant byens 5. til 9. klassinger. I år måtte nemlig arrangørene ty til flere bordsetninger.

-At det skulle komme så mange er jo helt fantastisk! Det er bra vi har beregnet godt med julegrøt for her går det unna!

Hege Sivertsvik er prosjektleder for OpplevelsesVoll. Hun er glad for det store oppmøtet.

-“Førjulskveld” er et gratis lavterskeltilbud hvor man slipper å melde seg på i forkant. Derfor er vi alltid litt spent på hvor mange som møter på slike arrangement. I denne aldersgruppen er det gjerne slik at enten så treffer man blink, eller så blir det skivebom.

Lavterskeltilbud

OpplevelsesVoll er samarbeidsprosjekt mellom kulturenheten i Trondheim kommune,
Strinda frivilligsentral og Stiftelsen Voll gård. Hovedmålgruppen er barn og unge
mellom 10-16 år.

-På onsdagskveldene har vi aktiviteter som dyrestell og snekkerverksted mens vi på
torsdagskveldene ulike kurs som alle kan være med på.

Sivertsvik er utdannet sykepleier og har master i sosialt arbeid med fordypning i barn og unge. Hun synes det er spennende å få bygge opp et lavterskel fritidstilbud hvor barn og unge selv er med og setter premissene.

-Vi vil være en inkluderende arena hvor barn og unge blir sett for den de er, og hvor man får være med og prege tilbudet. OpplevelsesVoll skal være et sted hvor man kan oppleve trivsel, læring og mestring. Barn og unge som har behov for ekstra støtte eller tilrettelegging er hjertelig velkommen. Det er bare å kontakte oss.