-1.9 C
Trondheim
torsdag, januar 20, 2022
- Annonse -

-Sentrum blir fattigere uten nisjebutikkene

Stadig flere nisjebutikker bukker under i konkurranse med de store kjedene. Hos "Klar, ferdig - sy!" i Jomfrugata har man valgt å konkurrere på andre ting enn pris.

- Annonse -

-Nei, Black Friday hoppet vi over. Om vi skulle hengt oss på alle salgsstunt ville vi ikke klart å overleve. Der de store kjedene har salg året rundt er vi nødt å tilby våre kunder noe annet.

Ingrid Rise Holberg har siden sommeren 2015 drevet nisjebutikken «Klar, ferdig – sy!» i Jomfrugata 17b. Butikken som hun eier sammen med sin samboer Michael Römer, har spesialisert seg på kvalitetssymaskiner, økologiske jerseystoffer og sytilbehør.

Hun forteller at regnestykket for mange nisjebutikker rett og slett ikke går opp.

-For å konkurrere med kjedenes prisdumping er det mange nisjebutikker som setter ned prisen på varer man fra før av har liten fortjeneste på. I lengden vil ikke dette gå. Jo flere nisjebutikker som forsvinner jo fattigere blir sentrum.

TRIVELIG HANDEL: -Det er utrolig flott at det fortsatt finnes butikker hvor du kan sette deg ned og prate med betjeningen, forteller Ann C Valleraunet (t.h.). Her sammen med Magnhild Berre Haukelidsæter og Maren Berre.

Holberg er utdannet lærer og begynte først å sy da hun var i fødselspermisjon for 7 år siden. Etter å ha sydd på hobbybasis noen år tok hun for to år siden steget og åpnet egen butikk. Hun mener det lønner seg å satse på kvalitetsvarer.

-I dag er stadig flere av oss blitt opptatt av hvor varene man kjøper kommer fra. Hos oss er alle stoffene produsert under strenge krav til miljø, arbeidsvilkår og lønn. De fleste er også såkalt «GOTS-sertifiserte».

Nisjebutikk

Lørdag var det «Nisjebutikkens dag». I Trondheim valgte flere av de små og uavhengige butikkene å markere denne dagen istedenfor å være med på Black Friday.

Hos «Klar, ferdig – Sy!» var det trangt om plassen da mange valgte å brukte litt ekstra tid i butikken. Ann C Valleraunet hadde tatt turen fra Steinkjer.

-Det er utrolig flott at det fortsatt finnes butikker hvor du kan sette deg ned og prate med betjeningen over en kopp kaffe. Jeg syr ganske mye og setter pris på en betjening som kan svare på spørsmål.

STAMKUNDE: Anita Brønlund og datteren Bine (8) er ofte innom butikken i Jomfrugata.

Anita Brønlund fra Trondheim er en av butikkens stamkunder. Lørdag hadde hun med seg datteren Bine (8)

-Det fine med «Klar, ferdig – sy!» er utvalget og den personlige servicen. Det er rett og slett trivelig å handle her, forklarer Brønlund og studerer et stoff med artige lyseblå traktorer på, et stoff designet av innehaveren selv.

-Jerseystoffene kjøper vi stort sett ferdig fra Tyskland, men vi får også produsert noe selv. Vi som jobber i butikken designer en del av stoffene selv i tillegg til at vi samarbeider med eksterne designere, forteller Rise Holberg.

SYGLAD BUTIKKGRUNDER: Ingrid Rise Holberg har siden sommeren 2015 drevet nisjebutikken «Klar, ferdig – sy!» i Jomfrugata 17b. Hun valgte å hoppe over Black Friday. -Vi har ikke muligheten til å konkurrere på pris og må tilby kundene våre noe annet

Men det er ikke bare stoffer og sytilbehør man selger i butikken i Jomfrugata, til det ville omsetningen blitt for lav

-Vi har valgt å satse på symaskiner av høy kvalitet samtidig som vi gir opplæring i bruken. For oss er det er viktig at kunden føler seg trygg på det man har kjøpt, forteller den syglade butikkgründeren som innimellom også holder kurs for andre syglade i butikken.

-Som en liten nisjebutikk er vi nødt til å ta ekstra godt vare på kundene våre. Vi trenger de alle sammen for at ting skal gå rundt. Så tusen hjertelig takk til dere alle som er innom oss, avslutter Rise Holberg med et smil.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ