4.2 C
Trondheim
lørdag, januar 22, 2022
- Annonse -

Vil sikre bydelsbasseng til Charlottenlund med ny Facebook-gruppe

FAU ved Charlottenlund og Jakobsli skoler har dannet egen aksjonsgruppe. Satser på å utvide med flere skoler.

- Annonse -

-Vi er ennå helt i startgropa. Tirsdag er det møte i FAU og da vil videre arbeid bli diskutert. Tanken er å få med flere av skolene i området.

Bydelsnytt møter Marte Kristoffersen i Charlottenlund FAU og leder av FAU ved Jakobsli skole Erling Forren Wold nedenfor kunstgressbanene på Charlottenlund. For det er her de gjerne ser at Trondheims nye bydelsbasseng blir plassert.

-Med rundt 2300 medlemmer er Charlottenlund SK i dag ett av byens største idrettslag. I idrettshallene er det aktivitet fra tidlig til sent hele uka. Det å kunne ha nærhet til et slikt idrettsanlegg mener vi må være en stor fordel, forklarer Kristoffersen.

Forren Wold mener det er viktig å ta hensyn til de mange utbyggingsplanene i området.

-I de kommende årene vil befolkningsveksten være størst i bydelene øst for Leangen. Befolkningstettheten vil derfor bli en helt annen enn den er i dag. Samtidig med dette vil kollektivdekningen også kunne bli en annen.

Bydelsbasseng

Kommunen har utredet et nytt bydelsbasseng øst i byen siden 2014. Alternativene har vært Rotvoll Øvre (ved kunstgressbanene),  Moholt (ved studentbyen) og Dragvoll.

Da saken kom opp til behandling i formannskapet i desember 2016 gikk et flertall inn for å legge bydelsbassenget til Rotovoll. Dette var i strid med rådmannens anbefaling som mente Moholt var best egnet.

Men saken var på ingen måter avgjort. FAU ved flere skoler i Moholt-området gikk sammen og startet en aksjonsgruppe og en underskriftskampanje.

Med 411 underskrifter var politikerne nødt til å behandle saken på nytt som et såkalt innbyggerinitiativ. I november i fjor ba bystyret rådmannen komme med en ny vurdering hvor kun Moholt og Rotvoll ble vurdert.

I STARTGROPA: -Vi tar sikte på å få med oss flere skoler i området på initiativet, forteller Marte Kristoffersen i Charlottenlund FAU og leder av FAU ved Jakobsli skole Erling Forren Wold.

Etter det Bydelsnytt kjenner til vil saken komme opp til ny behandling på vårparten. Når et eventuelt bydelsbasseng vil bli bygd er imidlertid uvisst. Det er i inneværende periode ikke satt av penger til prosjektet som har en estimert kostnadsramme på rundt 200 millioner.

HER finner du aksjonsgruppa til Rotvoll Øvre

HER finner du aksjonsgruppa til Moholt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ