-11 C
Trondheim
søndag, november 28, 2021
- Annonse -spot_img

-Gamle Breidablikk skole burde vært revet

- Feil bruk av fellesskapets midler å bruke penger på gamleskolen, mener kommunalråd Elin Marie Andreassen (FrP).

Bortsett fra en kort periode som midlertidig barnehage, har gamle Breidablikk skole stått tom siden 90-tallet.

På denne tiden har det vært minimalt med vedlikehold, noe som har gjort at  skolebygningen som ble tatt i bruk i 1922, har forfalt i stadig større grad. Dette til tross for at bygget er registrert med høy antikvarisk verdi.

Under forrige ukes møte i formannskapet gikk flertallet inn for rådmannens innstilling om at det blir satt i gang bygningsmessige strakstiltak på hovedbygget mens de øvrige byggene blir revet.

SKAL RIVES: Formannskapet vedtok denne uken å gjennomføre en rekke strakstiltak for å stoppe videre forfall av gamle Breidablikk skole. De nyere skolebyggene (bildet) er vedtatt å rives

Fremskrittspartiets representant Elin Marie Andreassen mente dette kun ville være en kortsiktig løsning, og fremmet derfor et eget forslag. 

-Vi vurderte det slik at inntektspotensialet ved salg var for stort til at vi kunne gå inn for fortsatt bevaring av bygget. Mens flertallsvedtaket har en beregnet kostnad på inntil 16 millioner, vil riving av all bygningsmasse og tilrettelegging for boligbygging og deretter salg av eiendommen kunne gi inntil 40 millioner i inntekter.

Andreassen mener dette er midler som kunne blitt brukt til helt andre ting enn å pusse opp en bygning som står tom.

VIL SELGE: Elin Marie Andreassen (FrP) mener kommunen heller burde selge enn å bruke penger på oppussing.

-Noe kostnader med riving må selvfølgelig påregnes, men med en slik salgssum kunne vi ha finansiert kjøp av tomt til ny barnehage i området og vel så det. Ifølge rådmannen er kjøp av ny tomt er anslått å ha en kostnad på 15-20 millioner. Fremskrittspartiet mener man burde ha benyttet seg av anledningen til å øke kommunens inntekter.

Andreassen understreker at også Fremskrittspartiet gjerne er med på å bevare kulturminner som vernede bygg.

-Vi mener det beste vernet skjer gjennom bruk, og aller helst en bruk som i seg selv kan finansiere det nødvendige vedlikeholdet. Her er det viktig at vi vurderer hver enkelt sak for seg.

SE BILDER AV FORFALLET VED GAMLE BREIDABLIKK SKOLE:

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ