Freidig Orientering lader opp med samling i Ungarn

Satser på kvalifisering til både VM og EM for juniorer.

- Annonse -

Det var en ambisiøs gjeng som denne uken vendte nesen sørover i forbindelse med klubbens faste påskesamling. I år gikk turen til Ungarn.

Tidligere har Freidig samarbeid med Frol IL på Levanger, men reiste i år alene. Det hadde imidlertid lite å si for oppslutningen, forteller Andreas Sylte.

-Freidig Orientering har i dag flere sterke junior- og seniorløpere som satser nasjonalt og internasjonalt. Under årets samling er det med hele 25 løpere i alderen 16-23 år, noe som er rekordmange deltagere. I tillegg deltar 7 ledere og trenere, samt tre utøvere fra andre klubber.

REKORDMANGE: 25 utøvere fra Freidig Orientering i alderen 16-23 år reiste tirsdag denne uken til samling i Ungarn.

VM og EM

Årets junior-VM i orientering arrangeres i juli og finner sted i Kecskemét i Ungarn. Sylte mener Freidig har gode muligheter for å stille med flere utøvere under mesterskapet.

-Vi har flere løpere med gode sjanser til å kvalifisere seg. Størst spenning er det nok knyttet til Håvard Eidsmo, Oskar Spets Storhov, Malin Sandstad og Oliwer Lundberg. Lundberg er en svensk løper som flyttet til Trondheim ved nyttår og som satser for Freidig.

LES OGSÅ: Freidig Alpin arrangerer byttedag

Freidig satser også på god representasjon under junior-EM i Sveits i begynnelsen av oktober, forteller Sylte.

-Her er ikke nåløyet fullt så trangt så her er det mange som kan kvalifisere seg. Ellers er årets NM distanser, sprint, mellom, lang, natt, ultralang og stafett, et viktig mål for mange. Alle ønsker å hevde seg i Norgescupen som har løp spredt utover hele sesongen.

Freidig vant fjorårets stafett i junior-NM for herrer. Klubben hadde 5 herrelag blant de 25 første og beste damelag kom inn på en solid 6 plass.

Vera Melkild
Vegard Kittelsen
Vilde Lereim Storli
Oskar Spets Storhov

 

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: