- Annonse -spot_img

-Telttur i marka er skikkelig kvalitetstid med barna

Barnas Turlag Byåsen inviterte i helgen til årets andre "Natt i naturen" ved naturskjønne Lavollen.

- Annonse -spot_img

-«Natt i naturen» er et lavterskeltilbud myntet på småbarnsforeldre som ønsker å dele turlivets gleder med barna. Vi slår opp felles teltleir og får med det en hyggelig og sosial ramme rundt arrangementet.

Linda Kathrin Kristensen er frivillig i Barnas Turlag Byåsen. For tredje år på rad er hun med på å arrangere «Natt i naturen».

-I år har vi lagt opp til fire overnattinger – én for hver årstid. Vi har valgt Lavollen da det er et område som både er oversiktlig og som byr på mange spennende aktiviteter. Her kan man boltre seg i Tusseløypa, klatre i store trær, leke gjemsel eller gå på tur til Geitfjellet og Dreiers Minne.

TELTTUR: «Natt i naturen» har en sosial ramme, men hver enkelt familie styrer seg selv.

Kristensen forteller at det ikke legges opp til noe fast program.

-Under «Natt i naturen» styrer den enkelte familie seg selv. Da man har med eget utstyr og egen mat, legger man opp måltidene selv. Hvilke aktiviteter man ønsker være med på bestemmer man også selv.

Kvalitetstid

To av ungene som deltok under helgens «Natt i naturen» var Henrik (5) og Sander (5 1/2) fra Rissa. De hadde med seg bestemødrene sine – Oddrun Berg (49) og Eva K Melhus (51). De spreke damene, som forøvrig er søstre, kommer også fra Rissa.

-Noe bedre kvalitetstid med barnebarna enn en telttur skal man lete lenge etter. Dette er noe både små og store har gledet seg til lenge, forteller Eva K Melhus som er bestemor til Sander.

NYE SOVEPOSER: Selv om det er varmt og godt på dagen kan det bli kaldt om natta. Henrik og Sander hadde med seg nye soveposer under «Natt i naturen». Her sammen med bestemødrene Oddrun Berg (t.v.) og Eva K Melhus.

Henrik har tidligere vært på campingtur i både bobil og campingvogn, men har aldri før overnattet ute i telt.

-Denne her er helt ny… og så tåler den at det er kaldt…det står på lappen..så dette går bra, forklarer Henrik og viser stolt frem en flunkende ny sovepose han har fått i gave.

Også Sander har ny sovepose. Han har imidlertid overnattet ute i telt tidligere.

-Jeg og lillesøstra mi har lagt i telt i hagen. Det gikk ganske bra. Jeg har også vært på telttur med pappa, forteller Sander.

Denne helgen er det imidlertid bestemor Oddrun som er med.

-Jeg har vært med i turistforeningen i mange år. Hvert år går jeg gjennom programmet for å se om det er turer eller aktiviteter som kan være av interesse. Da jeg leste om «Natt i naturen» ringte jeg til Eva og sa at dette var noe vi måtte hive oss med på.

TELTTUR: Sander og Henrik fra Rissa er i gang med å sette opp teltet på Lavollen under «Natt i naturen»

Bestemor Eva og bestemor Oddrun synes det er flott med tilbud som «Natt i naturen»

-Alt trenger ikke være så stort og voldsomt. Starter man forsiktig med utflukter som dette kan man etterhvert gå videre med for eksempel hytte til hytte turer. Det viktigste er at det er lystbetont og på barnas premisser.

Når Bydelsnytt er innom Lavollen er Henrik og Sander i full sving med å sette opp teltet. De gleder seg til alt det spennende de skal finne på denne helgen.

-Vi skal gå tur…. se på blomster….spikke pinner til pølsene… samle noen kongler som vi skal lage dyr av….og ja…mange ting, forteller Sander.

-Og så har vi lommelykt….., utbryter Henrik.

Henrik og Sander har nemlig fått lov til å være oppe så lenge de bare vil og da kan det jo være greit med en lommelykt.

BARNAS TURLAG BYÅSEN: Linda Kathrin Kristensen er en av flere frivillige i Barnas Turlag Byåsen. For tredje år på rad er hun med på å arrangere lavterskeltilbudet «Natt i naturen»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ