11.8 C
Trondheim
tirsdag, mai 24, 2022
- Annonse -

Bjørnis begeistret hundrevis av barnehagebarn

1100 barnehagebarn fra hele Trondheim har denne uken fått brannvernopplæring ved Sluppen brannstasjon.

Det er andre år på rad at Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS inviterer til egne «Barnehagedager». Informasjonsrådgiver Kjetil Monkvik forteller dette om bakgrunnen for arrangementet.

-Tidligere fikk vi opptil flere henvendelser i uka fra barnehager som lurte på om de kunne få komme på besøk, eller om vi kunne ta oss en tur til barnehagen. Det var selvfølgelig veldig hyggelig, men ikke noe som lot seg gjøre å følge opp på en god måte. Derfor bestemte vi oss for å lage egne «Barnehagedager» hvor alle barnehager i Trondheim blir invitert.

KUNNSKAP: -For oss er det viktig at barna har et kunnskapsmessig utbytte av dagen, forteller informasjonsrådgiver Kjetil Monkvik i Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS

Selv om «Barnehagedagen» har et stort innslag av underholdning så er det allikevel formidling av viktig brannvernkunnskap ut til de yngste som ligger til grunn, forklarer Monkvik.

-Vi var veldig klar på at barna måtte ha et kunnskapsmessig utbytte av arrangementet for at det skulle være noe vi skulle holde på med. Etter tilbakemeldinger fra barnehagene å bedømme så er dette er noe barna både synes har vært artig og som de har lært noe av.

Kunnskap

Under arrangementet på Sluppen var det satt opp flere poster hvor barna fikk viktig brannvernkunnskap.

-Her får barna lære hvordan man skal fyre riktig i ovnen, hvordan man skal behandle brannskader, hvordan man skal gjøre opp ild utendørs og hvor viktig det er at brannvarslerne virker slik de skal. De får også se hvor ille det kan gå når elektriske artikler blir svidd som følge av feilkobling eller feil lading.

VIKTIG LÆRDOM: Under «Barnehagedagene» er det satt opp flere poster hvor barnehagebarna får viktig brannvernkunnskap.

Monkvik forteller at Trøndelag brann- og redningstjeneste har undervisningsopplegg rettet mot flere grupper i befolkningen.

-I tillegg til det generelle informasjonsarbeidet ut mot publikum, så har vi også egne opplegg for hjemmeboende eldre og studenter som bor hjemmefra for første gang.

Underholdning

Monkvik forteller at det er viktig å finne en god balanse mellom kunnskap og underholdning når man retter seg mot et yngre publikum.

-Absolutt. Når man inviterer til egne barnehagedager så er det jo en rekke aktiviteter som er selvskrevet – som for eksempel prøvesitting oppe i brannbilene, spyle på blink med store brannslanger og så videre.

BARNEHAGEDAGER: Trine Pedersen er brannmester i Forebyggende avdeling ved Trøndelag brann- og redningstjeneste og har hatt mye av ansvaret for årets «Barnehagedager». Her sammen med Rikard Heimen som er nasjonal prosjektleder for «Brannbamsen Bjørnis»

For mange barn er imidlertid den ubestridte rosinen i pølsa showet med brannbamsen «Bjørnis».

-«Bjørnis» ble startet av Rikard Heimen ved Trøndelag brann- og redningstjeneste i 2013. Dette da man så behovet for å ha noe som kunne være til hjelp i kontakt ut mot barn og unge som hadde vært utsatt for brann og ulykker. «Bjørnis» er blitt et viktig undervisningverktøy i det forebyggende arbeidet ut mot barnehagebarn.

BILDER OG VIDEO FRA BARNEHAGEDAGEN:


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ