- Annonse -spot_img

Samler inn til barnehjem – Kjetil (62) skal sykle til India

I sommer legger bystyrepolitiker og drosjesjåfør Kjetil Utne (62) fra Trondheim ut på en 11 000 kilometer lang sykkeltur til inntekt for vanskeligstilte barn. Nå håper han på din støtte.

- Annonse -spot_img

-Formålet med turen og prosjektet «Norway India Bikeathon» er å støtte et helt spesielt barnehjem i byen Kundapur i Sør-India. Istedenfor å bli låst inne slik mange vanskeligstilte barn i India blir, så får disse barna en trygg oppvekst med både lek og læring.

Kjetil Utne (62) er en bystyrepolitiker litt utenom det vanlige. Under valgkampen i 2007 bodde han en hel uke i lavvo på torget. Nå er 62-åringen i gang med siste forberedelser til en sykkeltur som er 20 ganger så lang som strekningen Oslo – Trondheim.

-Man sier gjerne at forberedelsene er halve reisen.  Det dreier som å trene, planlegge detaljene, tenke gjennom hvilke problemer som kan oppstå, snakke med folk som kjenner landene og ikke minst med folk som har syklet langt før. Jeg har forberedt denne turen mentalt og praktisk siden siden høsten 2016.

Invitert til India

Med det hele startet imidlertid allerede i 2007.

-Jeg hadde en indisk dame som drosjepassasjer. Hun skulle til NTNU for å holde et foredrag og vi begynte å småsnakke litt på engelsk. Etterhvert kom vi inn på dette med kulturforskjeller og reising utenfor allfarvei. Det hele endte opp med at hun inviterte meg til India, forteller Utne.

Damen viste seg å være leder for barnsretteorganisasjonen «The Concerned for Working Children» (CWC), og nå ønsket hun å vise den engasjerte bystyrepolitikeren fra Trondheim hvilket arbeid som ble gjort for vanskeligstilte barn i India.

SKAL SYKLE TRONDHEIM – INDIA: Med denne sykkelen skal bystyrepolitiker og drosjesjåfør Kjetil Utne (62) i sommer sykle 11 000 kilometer for å reise penger til et barnehjem i India.

Utne som fra før hadde reist mye i utlandet både som privatperson og som FN-soldat, takket ja og satte seg etterhvert på flyet til India.

-Jeg har alltid vært opptatt av mangfold og internasjonale forhold. Ikke minst brenner jeg for barns rettigheter og oppvekstvilkår. Det å få muligheten til å se og oppleve hvordan en organisasjon som CWC jobbet var noe jeg ikke kunne si nei til.

Sykkel

Forrige fredag var Utne på Kvam i Gudbrandsdalen hvor han fikk overlevert sykkelen som skal benyttes de 11 000 kilometerne til India.

Dagen etterpå var sykkelen, en «SunSeeker Fat Trike», å finne under messen «Grønn Motor» på Clarion Hotel & Congress på Brattøra hvor Utne holdt et foredrag om sitt prosjekt.

Søndag var det klart for en prøvetur på Øya.

  • Enkelt sagt er den en trehjulet «el-liggesykkel» med brede dekk. Den har to batterier som hver har en rekkevidde på ca 10 mil. I tillegg vil jeg ha med et sammenleggbart
    solcellepanel for ekstra strøm. All bagasje plasserer bak i en egen tilhenger.

Utne forteller at det er blitt gjort enkelte justeringer.

-Blant annet så er det satt på en forlengelse på setet for å bli mer synlig i trafikken. Dette for at jeg og sykkelen skal vises bedre langs veien. På toppen er tanken å montere et kamera slik at jeg kan dokumentere hendelser som oppstår underveis.

Fundraising

I forbindelse med innsamlingsaksjonen er det opprettet en egen organisasjon hvor alle gaver ubeskåret vil gå til prosjektets formål om å hjelpe vanskeligstilte barn.

Organisasjonen har egen revisor og leder av styret er en annen bystyrepolitiker fra Trondheim, nemlig Turid Stenseth.

-Alle kostnader knyttet opp til selve sykkelturen dekkes av prosjektets sponsorer. Så langt har vi fått med oss Trønderenergi, Sparebanken Midt-Norge, Tobb og Selmer Holding. Om flere firma og bedrifter ønsker å støtte prosjektet så er det bare å ta kontakt, forteller Utne.

Onsdag 6. juni inviteres det til «fundraising dinner» på Indian Tandoori Restaurant i Søndre gate.

-Dette er en fin måte å kunne støtte arbeidet for vanskeligstilte barn på. Det serveres en nydelig treretters middag med drikke i tillegg til at det blir indisk sang og underholdning. Olavsfestdagenes direktør Petter Myhr kommer og forteller om sitt besøk hos organisasjonen i India.

HER  finner du mer info om prosjektet og innsamlingen

SAMLER INN TIL UNIKT BARNEHJEM: Glade indiske barn feirer den hinduistiske holi-festivalen selv om de bor i slummen. Her sammen med Kjetil Utne fra Trondheim som i sommer skal sykle til India for å reise penger til et barnehjem.

 

DETTE ER SYKKELRUTEN:

Turen starter i Trondheim sentrum den 17.juli kl. 1500. Første etappe blir til Storlien, før turen går videre til Stockholm hvor det blir tatt ferge over Østersjøen til Riga.

Turen går så gjennom Latvia, Litauen, Hviterussland, Ukraina, og Moldova til Svartehavet, der det venter en båttur på to døgn til Batumi i Georgia.

Så går turen gjennom Georgia og Armenia til Iran hvor det er mange høye fjell. Etter Iran går turen til Pakistan og byen Bangalore, helt sør i India

Planen er å komme frem den 6.desember. Dagsetappene vil være på 8-10 mil med noen fridager innimellom.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ