-Dette er mye artigere enn å selge dopapir og spekemat

Da datterens håndballag skulle samle inn penger til utenlandstur åpnet Knut Sæther (48) like godt eget planteutsalg i hagen.

- Annonse -

Med jevne mellomrom dukker de opp på lokale Facebook-grupper. Innleggene hvor det reklameres for alt i fra sukkerfrie drops og tennbriketter til toalettpapir og førstehjelpsskrin.

Bak innleggene står gjerne foreldre som gjennom salg av forskjellige produkter er med på å skaffe inntekter til barnas korps, idrettslag eller skoleklasse.

Men det er ikke bare assorterte påleggspakker og håndstøpte herregårdlys som kan gi klingende mynt i kassa.

Gjennom annonser på FINN selger håndballpappa Knut Sæther nå egendyrkede planter og urter fra egen hage til inntekt for datterens håndballag.

EGET DRIVHUS: Det var da Knut Sæther gikk til anskaffelse av et eget drivhus at interessen for det som spirer og gror for alvor tok av. Selma (11) hjelper gjerne til.

-Det er utrolig kjekt å få bruke hobbyen på denne måten. Selv om det ennå ikke har gitt de helt store inntektene er det allikevel blitt noen tusenlapper. Det er uansett mye artigere enn å skulle selge dopapir og spekemat, forteller Knut med et smil.

Håndballfamilie

Familien Sæther flyttet til Trondheim fra Rissa i 2010. I dag bor Selma (11), Nora (14), mamma Birgitte (46) og pappa Knut (48) sammen med katten Harry Panther og valpen Nova landlig til på Leinstrand.

Mens det nok må sies at det er pappa Knut som er «gartneren» i familien så er det én interesse de alle deler – nemlig håndball.

-Birgitte spilte håndball i barne- og ungdomsårene hjemme i Rissa. Jeg begynte som 13-åring i Drammen, men gav meg som 24-åring da jeg flyttet til Trondheim for å studere. Det var vel ingen av oss som øynet noen stor karriere, men håndballinteressen satte rot i oss, forteller Knut.

KORTREISTE JORDBÆRPLANTER: Tove Dimmen Jystad bor i nabolaget og tok denne uken turen innom plantesalget til Knut Sæther. Her sammen med datteren som også hun heter Selma. De to Selma’ene går forøvrig i samme klasse ved Nypvang skole.

Døtrene Selma og Nora spiller i dag begge for Byneset IL. Håndballavdelingen i idrettslaget lå lenge nede men fikk et kraftig oppsving for to år siden.

-Byneset håndball består i dag av en entusiastisk gjeng på over 140 spillere. Klubben satser på kompetanse blant trenerne og har som krav at alle som ønsker å bli trenere må gjennomføre minimum Trener 1 utdanning, forklarer Knut som selv trener J2006-laget til datteren Selma.

For at spillerne skal ha noe å strekke seg etter, er nå laget i ferd med å planlegge en stor utenlandstur sommeren 2020.

-Vi jobber med tanken om en ukes treningsleir i byen Rovinj i Kroatia, hvor profesjonelle trenere vil gi spillerne viktig påfyll av håndballkompetanse. En slik tur vil koste rundt 10 000 kroner per spiller noe som innebærer en god del dugnadsarbeid, forklarer Knut.

Grønne fingre

Interessen for det som spirer og gror tok for alvor av da Knut for noen år siden gikk til anskaffelse av et lite drivhus.

-Da jeg fikk montert drivhuset satte jeg i gang umiddelbart. Her skulle det såes til den store gullmedalje. Det var et lite drivhus på 4 m2 og uerfaren som jeg var, sådde jeg slik at jeg endte opp med rundt 100 tomatplanter. Jeg ante jo ikke at så å si samtlige frø som ble sådd ble til store fine tomatplanter.

Da Knut ikke hadde særlig lyst til å kaste noen av tomatplantene, fikk han en idé som skulle vise seg å ikke være så dum.

-Jeg har i noen år vært med å arrangere loppemarked for Leinstrand IL. I den forbindelse  tenkte jeg at det kanskje kunne være et marked for tomatplantesalg på loppisen.

Salget gikk over all forventning og Knut gikk derfor raskt igang med å planlegge neste års salgssortiment.

HER finner du mer om plantesalget til Knut

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: