Nå er miljøtiltakene i Ranheimsfjæra startet

Arbeidet er beregnet til å ta mellom 3 og 5 måneder avhengig av hvilke funn som blir gjort underveis.

- Annonse -

NRK publiserte denne uken en oversikt over Norges «skjulte søppeldynger.»  I oversikten som baserer seg på gamle kart fra Miljødirektoratet er det registrert flere nedlagte avfallsdeponi i Trondheim.

Ved tre av disse er forurensningsgraden definert som «Ikke akseptable». Dette gjelder de tidligere deponiene på Sluppen, Lade og i Ranheimsfjæra.

Når det gjelder Ranheimsfjæra vedtok formannskapet i mai å bevilge 25 millioner til opprydding av de sterkt forurensede massene. Dette slik at etableringen av Ranheimsfjæra barnehage kan gjennomføres med ferdigstilling i 2019.

Miljøtiltak

Denne uken startet Trondheim eiendom utbygging opp med de forberedende arbeidene for miljøtiltakene på tomta.

MILJØTILTAK: Denne uken startet arbeidet med å fjerne de sterkt forurensede massene i Ranheimsfjæra.

-Planen er å rense opp i enten forurenset jord eller jord med avfall til ca. 5 meter under bakken. Det vil tas fortløpende prøver av massene og all forurenset masse vil transporteres bort til godkjent mottak, forteller prosjektleder Anne Grete Valstad

I følge Valstad skal det først settes opp en spuntvegg rundt hele barnehagetomten, før man starter arbeidet med å fjerne forurenset masse og erstatte denne med rene masser.

-Det er utarbeidet en tiltaksplan som er godkjent av Miljøenheten i Trondheim kommune. Gravingen vil dessuten gjennomføres under tilsyn av en miljørådgiver

Arbeidet beregnet til å ta 3-5 måneder avhengig av hvilke funn som blir gjort underveis.

BARNEHAGETOMT: I Ranheimsfjæra skal det bygges ny barnehage. Nå fjernes de forurensede massene i grunnen.

HER FINNER DU NOEN AV DE GAMLE SØPPELFYLLINGENE:

 

  • SLUPPEN

I 2007 konkluderte Norges geologiske undersøkelse (NGU) med at gass fra det nedlagte avfallsdeponiet på Sluppen kunne gi eksplosjonsfare og helseskader.


  • LADE

I 2005 ble det funnet eksplosive nivåer av metangass flere steder ved den tidligere søppelfyllingen som strekker seg langs Haakon VIIs gate på Lade. Flere grunneiere ble advart av kommunen og én arbeidsplass måtte evakuere.

 

Kartutsnittene er hentet fra NRK sin oversikt:

Heggstadmoen
Yggdrasilvegen
Presthusvegen, Overvik
Fossegrenda
Tunga
Dalgård
Sluppen
Lade
Ranheimsfjæra

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ