11.2 C
Trondheim
fredag, juni 18, 2021
- Annonse -spot_img

-Spennende og lærerikt å få være med på Korsvikaspillet

Jennifer Olden Myhre (11) fra Tiller spiller bondejenta Ingjerd.

- Annonse -

Korsvikaspillet “Håkon og Kark” har siden første oppsetning i 1989 trukket tusenvis av trondhjemmere til den populære badeplassen ved Ladestien.

I det historiske sagaspillet møter vi jarlssønnen Håkon som sammen med trellen Kark, kjemper en innbitt kamp mot kristningen av Norge og Trøndelag.

11 år gamle Jennifer Olden Myhre fra Tiller spiller bondejenta Ingjerd. Hun synes det har vært en lærerik opplevelse.

-“Håkon og Kark” foregår i en helt annen tid hvor folk hadde det ganske annerledes enn i dag. Det å få være med i Korsvikaspillet har vært en utrolig spennende måte å lære om Norge og Trøndelag sin historie på.

HISTORISK SAGASPILL: “Håkon og Kark” handler om den dramatiske perioden hvor kristningen av Europa nærmer seg Norge. (Foto: Harald Øren)

Jennifer som bor sammen med mamma, pappa og to yngre søsken i Hårstadreina, er aktiv innen både håndball og dans. De siste ukene har det gått med mest tid til øving i Korsvika.

-Jennifer liker å opptre og synes det har vært utrolig gøy å få være med på en profesjonell oppsetting. Den siste uken har man øvd med fulle kostymer, dansere, kor og orkester noe som har gjort det ekstra spennende, forteller mamma Veronika Olden.

UNG SKUESPILLER: Jennifer Olden Myhre (11) fra Tiller spiller bondejenta Ingjerd under årets oppsetning av Korsvikaspillet.

Veronika forteller at datterens interesse for skuespill og teater startet gjennom deltagelse i forskjellige skoleforestillinger ved Hårstad skole.

-Lærerne ved Hårstad gjør en fantastisk jobb med skoleforestillingene og klarer gjennom eget engasjement å skape stor entusiasme for prosjektet blant elevene.

NB! Korsvikaspillet har premiere torsdag 21. juni kl. 19.00

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

HER KAN DU LESE HEIMDALSBLADETspot_img
ANNONSE:
ANNONSE:

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;