13.2 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Kniving mellom naboer ble til trimløp for hele bygda

For andre år på rad inviterer bynesingene Olaf Olsen og Rune Petter Vikan til "Storheia Opp".

- Annonse -

Storheia er med sine 565 moh. et populært turmål for mange trondhjemmere. På godværsdager har man utsikt over hele Byneset, Orkdals-fjorden og Fosenalpene.

Olaf Olsen (60) og kona Elin Olsen (64) bor på Megården like ved foten av Storheia og går jevnlig turer til toppen.

Det samme gjør nabo Rune Petter Vikan (52) og kona Vigdis Vikan (50)

-Det hele startet med at Olaf og kona for noen år siden begynte med toppturer til Storheia. I og med at han er noen år eldre så kunne jo ikke jeg være noe dårligere, ler Rune Petter.

Dermed begynte det som skulle bli en vennskapelig kniving mellom de to naboene. Fra et utgangspunkt på 59 minutter kunne Olaf og Rune Petter notere seg for stadig bedre tider.

SPREK GJENG: Rundt 100 personer deltok under fjordårets «Storheia OPP». Mandag 2. juli går årets turløp av stabelen.

De mange turene opp Storheia skulle etterhvert også vise seg å gi helsemessig gevinst.

-Kiloene begynte bare å renne av, forteller Rune Petter som gikk fra å veie nærmere 100 kilo til dagens matchvekt på 90 kilo.

Familiearrangement

Sammen med sine respektive fruer begynte derfor Olaf og Rune Petter å spekulere i hvorvidt det kunne være en tanke å få med seg flere på disse turene.

-Det første året var det kun slekt og nære venner som deltok. I fjor tenkte vi det kunne være artig å prøve å utvide det hele og opprettet derfor et offentlig arrangement på Facebook, forteller Olaf.

Kona Elin mente det kunne være greit å koke litt kaffe og steke noen vafler for de som måtte komme.

-Olaf sa at jeg ikke måtte steke så mange vafler da det nok ikke ville komme så mange. Jeg svarte at skulle det bli for mye kunne vi jo bare fryse resten, forklarer Elin.

Men vaflene skulle få bein å gå på. En etter en kom folk kjørende inn på tunet som etterhvert ble ganske så fult. Rundt 80 personer i alle aldre hadde tatt utfordringen og stilte opp i enten tur- eller konkurranseklassen.

STORHEIA OPP: En vennskapelig kniving mellom Rune Petter Vikan (t.v.) og Olaf Olsen om hvem som var sprekest var starten på det som skulle bli et turløp for hele bygda. Kona til Olaf, Elin Olsen (foran) lover gratis kaffe, saft og vafler til alle som deltar under årets «Storheia Opp»

 

Årets utgave av «Storheia Opp» går av stabelen mandag 2. juli. Turklassen starter kl. 18 mens konkurranseklassen starter en time senere, kl. 19.

-I år har vi anlagt ekstra parkeringsplasser så her er det bare å møte opp, forteller Elin som lover at det også i år vil vanke gratis kaffe, saft og vafler på alle som deltar.

-Ja, du må passe på å skrive at «Storheia Opp» er et gratis familiearrangement hvor det bare er å dukke opp. Her er det ingen påmelding og det er heller ikke noe som koster. Det eneste man bør ta med er godt humør, smiler Elin

HER finner du mer informasjon om «Storheia Opp»

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: