19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Freidig Orientering leverte varene under junior-VM

Malin Sandstad (20) og Håvard Sandstad Eidsmo (20) fra Byåsen med topp-plasseringer i Ungarn.

300 løpere fra 36 nasjoner er denne uken på plass i den ungarske byen Kecskemét i forbindelse med junior-VM i orientering.

I den norske troppen er det i år med hele tre lokale utøvere. Sportslig leder i Freidig Orientering Tomas Eidsmo er storfornøyd med resultatene så langt.

-At to løpere fra Freidig på Byåsen klarer å hevde seg helt i toppen i internasjonale konkurranser er utrolig morsomt for orienteringssporten i Trondheim. Om Malin og Håvard kommer med på førstelaget under lørdagens stafett så kan det bli både medaljer og VM-tittel.

BESTE NORSKE: Malin Sandstad (20) fra Byåsen løp inn som beste norske dameløper under mandagens langdistanse under junior-VM i orientering i Ungarn.

Under mandagens langdistanse leverte Malin Sandstad et jevnt og godt løp i den sterke sommervarmen. Flere av favorittene måtte etter tur se seg slått av 20-åringen fra Byåsen som til slutt løp inn til en sterk femteplass og ble med det beste norske dameløper.

Sandstad er vokst opp på Byåsen og har løpt orientering siden 8-års alderen. Hun slo gjennom som 17-åring da hun kvalifiserte seg for ungdoms-EM etter bronse i NM-sprint.

I år tok Freidig-løperen sitt første NM-gull under sprinten i Stavanger.

KUN TO MINUTTER UNNA MEDALJE: Håvard Sandstad Eidsmo leverte en knallavslutning under mandagens langdistanse i junior-VM i orientering.

I herreklassen startet Håvard Sandstad Eidsmo allerede med startnummer åtte
av de 164 løperne. Etter en forsiktig åpning økte imidlertid Freidig-løperen tempoet og leverte en knallavslutningen som holdt til en solid niendeplass.

Eidsmo har har i flere år vært en av Norges beste og mest lovende orienteringsløpere. 20-åringen som fra før har ett gull og tre sølv fra junior-NM fikk sitt internasjonale gjennombrudd med bronse under Europacupen i Østerike.

Ragnhild Eide fra Byåsen IL åpnet også bra men fikk en større bom midtveis og tapte derfor en del tid i det krevende terrenget.

 

- Annonse -

LES OGSÅ