Inviterer alle bynesinger til sommercup i skotthyll

ØNSKER SEG FLERE JEVNALDRENDE: Kristine By Berg (13) og Magnus Helgesen (13) ønsker seg flere jevnaldrende å spille skotthyll med. Lørdag inviteres det til "Sommercup" på Klefstadhaugen.

Kristine By Berg (13) og Magnus Helgesen (13) håper mange unge tar turen til Klefstadhaugen førstkommende helg.

Av Jan Vestre

Skotthyll er et spill med lange tradisjoner i Trøndelag. Da det første mesterskapet ble avholdt i Trondheim i 1934 var det med flere tusen tilskuere på sidelinjen.

I dag er situasjonen en helt annen forklarer Jens Klemetsaune (69) som er leder i Klefstadhaugen Skotthyll

-Idretten har slitt med rekrutteringen i mange år. Man hadde en topp tidlig på 90-tallet men siden har det gått nedover. I dag er det så mye annet man kan holde på med, spesielt blant ungdommen.

KLEFSTADHAUGEN SKOTTHYLL: Forrige søndag var denne gjengen i sving på “Hautrøa” som er klubbens egen skotthyllbane på Klefstadhaugen.

For samtidig som oppslutningen om idretten har sunket har snittalderen på utøverne økt.

-Både her i klubben og ellers er det en solid overvekt av det du kan kalle godt voksne mannfolk. Veldig synd egentlig da skotthyll er en aktivitet som passer for alle. Da det først og fremst er konsentrasjon og teknikk som gjelder trenger man heller ikke noen stålkondis for å være med.

Sommercup

Lørdag 11. august inviterer Klefstadhaugen Skotthyll til “Sommercup” på “Hautrøa” som er klubbens egen bane på Klefstadhaugen.

-Sommercupen er først og fremst myntet på nybegynnere og de som ikke har kastet  tidligere. Det er dessuten laget et “handicapsystem” slik at alle har muligheten til å hevde seg.

TEKNIKK OG KONSENTRASJON: I skotthyll gjelder det å treffe en trepinne med en jernskive som kastes.

Klemetsaune forteller at man ikke trenger å være med å kaste for å ta turen innom.

-Vi setter opp et stort partytelt som vil stå utover kvelden. Her er alle hjertelig velkommen innom for å delta i det sosiale. Det vil være mulig å få kjøpt både kaffe og grilltallerken.

Kristine By Berg (13) og Magnus Helgesen (13) er klubbens yngste medlemmer. De håper mange unge vil ta turen til sommercupen.

-Det hadde vært kjekt å få flere jevnaldrende inn i klubben. Skotthyll er noe som passer for alle så her er det bare å møte opp og prøve seg, forteller Kristine og Magnus som også er aktiv innen ridning og Taekwon-Do.

HER finner du mer info om klubben og Sommercupen