0.7 C
Trondheim
fredag, mars 5, 2021
- Annonse -

Vil bygge leilighetsbygg med inntil 9. etasjer på Nardo

Men både rådmann og et flertall i Bygningsrådet er negativ til planene.

Det er Godhavn AS som har søkt om å få sette i gang detaljregulering av eiendommene Nardovegen 2 og Nardovegen 23. Formålet er få omregulert eiendommene fra næring til bolig.

Selskapet som fra før driver utleie av ca. 90 boenheter i området Byåsen, Lerkendal og Nardo ønsker etablere utleieboliger rettet mot studenter og unge.

I Nardovegen 2 ser man for seg bebyggelse på 8-9 etasjer med 52-56 leiligheter, mens det i Nardovegen 23 er aktuelt med tre leilighetsbygg i 5-7 etasjer med til sammen 108 leiligheter.

NARDOVEGEN 23: Trondheimsfirmaet Godhavn AS ser for seg tre leilighetsbygg i 5-7 etasjer med til sammen 108 leiligheter plassert i Nardovegen 23.

I Nardovegen 23 holder det i dag til et caravansenter for salg av bobiler, campingvogner og
campingutstyr. Firmaet har imidlertid en kortvarig leieavtale fram til mai 2018 og det er usikkert hvilken type virksomhet som blir på eiendommen etter den tid.

Avslag

Når det gjelder Nardovegen 23 var Godhavn AS i kontakt med Byplankontoret allerede i oktober 2012. Den gang ble det opplyst at omregulering var i strid med overordnet plan for området.

I desember 2015 blir det bedt om en ny vurdering da byggherre mener området er i ferd med å endre karakter siden sist.

VIL BYGGE I NARDOVEGEN: Godhavn AS driver utleie av ca. 90 boenheter i området Byåsen, Lerkendal og Nardo. Nå ønsker de å utvide porteføljen med flere leilighetsbygg på Nardo. (Foto: Google Maps)

Etter offentlig ettersyn ble det så i mai 2016 sent en reguleringforespørsel . Året etterpå svarer Byplankontoret at man ikke lenger kan anbefale at det legges fram en forespørselssak. Dette da Nardovegen 23 var interessant som en mulig utvidelsestomt for Nardo skole.

Denne uken var spørsmålet om en eventuell igangsetting av detaljregulering av de to eiendommene oppe til politisk behandling. Et flertall i Bygningsrådet valgte å følge rådmannens innstillinger og avviste begge forespørslene.

I innstillingen legges det vekt på at om det åpnes for boliger innenfor området så vil det gi en utvikling i en mer urban retning, nor rådmannen mener ikke bør skje gjennom stykkevis
regulering, men derimot ses på i en større sammenheng. Det vises også til en prekær trafikksituasjon i Nardobakken/Thorbjørn Bratts veg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

LES OGSÅ

LES SISTE HEIMDALSBLADET
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;