11.9 C
Trondheim
søndag, september 25, 2022
- Annonse -

Inviterer til jubileumsutgave av Hangervåttan Rundt

Søndag arrangeres det tradisjonsrike løpet på Byneset for 40. år på rad.  Arvid Røstum (62) har vært med siden starten.

- Annonse -

Det var i 1979 at Røstum sammen med Inge Olav Berg og Per Skjervold, mente at bygda kunne trenge et eget mosjons- og konkurranseløp som var åpent for alle.

Da hadde nemlig trioen, som alle den gang var med i De Unges Håp, høstet positive erfaringer fra andre tilsvarende løp i Trøndelag.

-Tanken bak Hangervåttan Rundt var at det skulle være et løp hvor alle kunne delta uten å være redd for å skulle dumme seg ut. Her kan de som vil konkurrere på tid, mens andre kan ta løpet som en søndagstur, forklarer Røstum.

En annen som har vært med på arrangørsiden i mange år er Edvind Bye (53) fra ski og friidrettsgruppa i Byneset IL.

-Selv om logistikken ikke er like utfordrende som ved for eksempel St. Olavs Loppet, så er det allikevel en del dugnadstimer som må legges ned. Heldigvis har vi her på bygda flere ildsjeler som stiller opp.

SOLUNDA: Start- og målområde for Hangervåttan Rundt er som alltid «Solunda» i Hangerslettvegen 887,. -Vi setter ut benker og bord og selger drikke og noe å bite i slik at folk kan kose seg i sola, forteller Arvid Røstum (t.v.) og Edvind Bye.

Antall deltakere har siden starten lagt stabilt på rundt 150 -200. En foreløbig topp ble satt i 1998 med 206 deltakere. I fjor stilte 195 personer til start.

Selv om deltagerantallet har vært stabilt så har lengden på løypa variert.

-Hovedtraséen er den samme, men løypa har blitt kortere med årene, fra 10 km i starten til dagens 5 km. Det er først og fremst av praktiske og sikkerhetsmessige grunner. Tidligere gikk løypa blant annet gjennom et beiteområde for kyr. I tillegg så er det blitt mer vegetasjon slik at vi må bruke mer tid på å rydde langs løypa, forklarer Røstum.

Start- og målområde vil være på «Solunda» i Hangerslettvegen 887. De som skal delta i trimklassen kan starte fra kl. 10 og utover, mens det i konkurranseklassen blir fellestart kl. 12.

På Solunda vil arrangørene sette ut benker og bord i tillegg til at det vil bli salg av kaffe, brus, kake og vafler.

-Det er meldt go’vær så her er det bare å dra med seg naboen og komme. Man trenger ikke å melde seg på i forkant, her er det bare å møte opp, forklarer Røstum som ikke ser bort ifra rekordoppmøte.

Gjeldende løyperekorder «Hangervåttan Rundt» 5 km.

  • Herrer: Olve Johansen Rye 25:15 (2017)
  • Damer: Gunn Marie Kjærsvik 30:58 (2017)

BILDER FRA HANGERVÅTTAN RUNDT 2013

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: