19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022

Didrik Tønseth (27) deltar under NM i terrengløp

Over 200 utøvere er ventet til søndagens NM og UM i terrengløp i Bratsberg. Se dronevideo lenger ned i artikkelen.

- Annonse -

I herreklassen er det ventet knallhard kamp om medaljene. Langrennsesset Didrik Tønseth (27) stiller på 10 km og har ambisjoner om pallplass.

–Jeg går for medalje. Jeg har ikke løpt altfor mye, men det blir spennende uansett, forteller en opplagt Tønseth til NTB.

Tønseth løper avgårde kl. 14.55

I kvinneklassen er det knyttet en del spenning til trondheimsjenta Sigrid Jervell Våg som stiller til start på 6 km. 26-åring som de siste årene har løpt for IL i BUL, hentet hjem gull både på 1500 m og 5000 m under NM i Byrkjelo,

-Det er veldig gledelig at Sigrid er tilbake i Trondheim og jakter gullet. Jeg tror hun vil få hard kamp fra flere løpere. Strindheims evigunge Anne Nevin er en sterk løper som også kan kjempe om medaljer, sier leder av hovedkomiteen Terje Sliper friidrett.no

Det vil løpes distanser på 4, 6 og 10 km i en trase på 100m, noe som gjør det mulig for publikum å kunne følge hele løpet. Starttider finner du her.

Bratsberg IL

Årets NM og UM finner sted ved Bratsberg stadion og er et samarbeid mellom Strindheim IL og Bratsberg IL.

-Grovt sett kan man si at Strindheim IL stiller med kompetansen, mens Bratsberg IL stiller med fasilitetene. I alt 55 funksjonærer fra begge klubbene vil være sving under arrangementet, forklarer Sliper som selv sitter i styret for Bratsberg IL friidrett.

Søndag er det klart for NM i terrengløp i Bratsberg. Arrangør er Strindheim IL og Bratsberg IL.

Bratsberg IL har forøvrig lange tradisjoner innen langdistanseløping. Løpere som Arnt Ove Dragsten, Kristian Magne Dragsten og Arne Jomar Rundhaug hevdet seg nasjonalt på 80- og 90 tallet.

Etter å ha lagt brakk i 10 år ble friidrettsavdelingen startet opp igjen i 2007.

-St Olavsloppet er vårt felles store mål. Vi har deltatt med to lag de siste 5 årene. Det beste laget kom inn til en solid fjerdeplass under årets løp, og ga Strindheim konkurranse om å være best i byen. På lag 2 løper barn og ungdommer, foreldre og besteforeldre bosatt i eller utenfor bygda.

Klubben har hatt en god vekst de siste årene og teller i dag rundt 60 aktive løpere i alderen 14-50 år

I forbindelse med løpet er det produsert en helt egen video. Det er trondheimsfotografen Andre Hope som står bak videoen som er filmet med drone. Hope har tidligere vunnet flere priser for sine dronevideoer fra Trøndelag.

Du kan videoen under:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

PÅ FORSIDEN NÅ

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: