5.5 C
Trondheim
søndag, november 18, 2018

/

-Meningsløst å ruste opp stadion hvis friidretten stenges ute

Høyre, SV og Venstre vil ha bilene bort fra Øya stadion. Ordføreren mener messeparkeringen må gå foran idretten.

Rådmannen ønsker å bruke 5 millioner på å ruste opp Øya stadion. Det mener Christianne Bauck-Larssen (H) er bortkastet så lenge stadion benyttes som parkeringsplass under store messer i Trondheim Spektrum.

-Det vil være meningsløst å bruke millioner på oppussing om anlegget hver sommer stenges for friidretten samtidig som det påføres store skader som følge av parkering. Når vi setter i stand stadion må vi sikre at anlegget kan brukes av idretten og at verdiene blir godt vedlikeholdt

Under torsdagens møte i bystyret fremmet Bauck-Larssen følgende forslag på vegne av Høyre, SV og Venstre.

  • «Bystyret viser til at Trondheim Stadion er friidrettens viktigste anlegg, og skal forbeholdes idrettslige aktiviteter. Annen bruk, for eksempel til parkering, bør strammes inn og kun skje i spesielle tilfeller i samråd med friidretten. I slike tilfeller er leietaker forpliktet til umiddelbart å utbedre eventuelle skader som påføres. Bystyret ber om at det fremmes en sak til politisk behandling med endring av reguleringsbestemmelsene i tråd med dette.»

BOBILER TAR OPP PLASSENE I sommer var det ekstra vanskelig å finne parkeringsplass ved Øya stadion på grunn av byggearbeider ved Trondheim spektrum.

Selv om alle som tok ordet var enig i at parkeringen hadde blitt et problem, så var det ikke flertall for forslaget.

Ordfører Rita Ottervik var enig i at Øya stadion burde være tilgjengelig for idretten igjennom hele sommersesongen og ikke stengt i seks uker som tilfellet var i år.

Ordføreren påpekte imidlertid at det var de pågående byggearbeidene som var årsaken utfordringene og at Trondheim Spektrum ville trenge noe mer tid på å løse parkeringsproblemene.

Ottervik la til at når Trondheim Spektrum står ferdig så vil friidretten få tilgang på helt nye fasiliteter.

Legg igjen en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.