19.8 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Jenny Grøtan (24) håper på Byåsen-comeback

Onsdag benyttet Byåsen-profilen anledningen til å besøke barndomsklubben på Ranheim.

De siste årene har vært alt annet enn lett for Jenny Grøtan. Avrevet leddbånd, skiveprolaps, infeksjon og hjertearytmi er bare noe av det Byåsen-spilleren har måttet stri med.

Nå håper 24-åringen, som i 2014 var aktuell for den norske EM-troppen, å være spilleklar om ikke så alt for lenge.

-Jeg har et treningsopplegg som jeg føler fungerer bra. Målet er å være tilbake på nyåret. Det kan imidlertid være at det drøyer nærmere våren. Alt avhenger av hvordan kroppen restituerer seg.

Denne uken var Grøtan invitert til Vikåsenhallen av barndomsklubben på Ranheim.

-I dag så har jeg holdt foredrag og hatt ansvaret for å legge opp treningen til J12 og J14. Det er utrolig artig å bli spurt om å være med å bidra på denne måten.

HÅNDBALLGLEDE: -Det er viktig at man har det artig med det man holder på med, fortalte Jenny Grøtan (bak t.v.) da hun denne uken besøkte barndomsklubben på Ranheim.

To av de som synes det var stor stas å få Jenny Grøtan på besøk var Mari Moen (12) og Ida Linnéa Rian (12). Jentene som har spilt håndball siden 2. klasse, har ambisjonene klare.

-Målet er å bli god nok til å kunne spille for en stor klubb som Byåsen. Da må vi imidlertid trene mye, forklarer de unge håndballspillerne.

Marte Furnes (14) og Johanne Tyssekvam (14) var også med på onsdagens trening. Jentene som begge kommer fra hver sin håndballfamilie begynte å spille allerede i 5-6 års alderen.

-Det er utrolig inspirerende å høre Jenny fortelle om hvorfor hun begynte å spille håndball og hvor viktig det er å ha det artig ute på banen, forteller jentene.

Lise Lotte Skaiå Lysmen (41) er i tillegg til å være håndballmamma til to, også hovedtrener for J14. Hun forteller at klubben legger stor vekt på det sosiale.

Håndballmamma og trener for Ranheim håndball J14 -Lise Lotte Skaiå Lysmen

-Ranheim håndball jobber hele tiden for å skape et godt miljø hvor alle, uansett ferdigheter, kan trives og utvikle seg. Arrangement som det vi har her i dag sammen med Jenny, er en viktig del av dette arbeidet. I Ranheim håndball er vi dessuten så heldig å ha mange engasjerte foreldre noe som også er med på å styrke samholdet i klubben.

Neste sommer skal J14-laget for første gang delta i «Partille Cup» i Gøteborg. Cupen er verdens største håndballturnering målt i antall deltagere.

-Dette er noe både spillere og foreldre gleder seg stort til. Cupen er uten tvil årets høydepunkt og har mye å si for det sosiale, forteller Skaiå Lysmen.

- Annonse -

LES OGSÅ