Til helga kan du gå på ski i Granåsen

15.000 kubikk snø skal kjøres ut i løypene

- Annonse -

-Noen synes kanskje det er litt rart at vi kjører ut snø før det har blitt minusgrader. Dette er imidlertid noe som er planlagt nøye i samarbeid med de forskjellige brukergruppene av  skisenteret, forteller driftsplanlegger Heidi Arnesen ved Trondheim bydrift.

For å sikre at behovene til de ulike brukergruppene ivaretas på en god måte, er det i Trondheim etablert en egen arbeidsgruppe med representanter fra de ulike skimiljøene.

Arbeidsgruppen tar stilling til når man skal begynne å kjøre ut lagret snø og hvordan det skal prioriteres mellom de ulike anleggene.

Snøen som nå kjøres ut har blitt lagret siden forrige vinter. Til tross for en lang og varm sommer er det ifølge Arnesen fortsatt mye å ta av.

LAGRET SNØ: Vinteren lar vente på seg, men i Granåsen har man snø fra forrige sesong i backup.

-Snøen har vært lagret under et 40-50 cm tykt lag med flis. Det har gjort at avsmeltingen ikke har vært på mer enn 20-25%. Da vi begynte målingene lå det ca 30 000 m3 med snø lagret. Vi vil spare en del av snøen slik at vi har noe i backup utover vinteren.

Enn så lenge legges snøen kun ut i store dunger langs løypene.

-Vi begynner ikke å dose og planere ut snøen før forholdene tilsier det. Vi følger temperaturutviklingen nøye og vil om nødvendig stoppe utkjøringen, forklarer Arnesen som legger til at man vil starte med snøproduksjon så snart kulden kommer.

-Snøkanonene er satt ut både på langrennsstadion og i hoppbakkene. Når
kulden kommer så prioriteres snøproduksjon i hoppbakkene hvor ting kan igangsettes på kort tid.

HER kan du følge status for løypekjøringen i Granåsen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ