-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Politiet på Heimdal etterlyser barnetegninger

Vinneren får tegningen som forsidebilde på Facebook og et overraskelsebesøk av politiet.

- Annonse -

Også politiet må komme i julestemning. Denne uken gikk politiet på Heimdal, Melhus og Klæbu ut på Facebook og etterlyste koselige julepoliti-tegninger man kunne pynte stasjonen med.

Alle som sender inn tegninger før den 18. desember er med i trekningen av et overraskelsebesøk av politiet.

-Ja, som du ser så er det ikke så mye her på stasjonen som minner om at det snart er jul, og slik kan vi jo ikke ha det. Derfor håper vi nå at barn og unge som liker å tegne kan hjelpe oss med å komme i julestemning.

Politihøgskolestudentene Melanie (23) og Nora (21) viser oss rundt på politistasjonen på Heimdal. De to er i gang med andre året av grunnutdanningen og skal noen måneder fremover tjenestegjøre nettopp her på Heimdal.

Melanie (t.v.) og Nora ved politistasjonen på Heimdal vil gjerne ha julepoliti-tegninger som man kan pynte opp med.

Arbeidsdagen er variert og skal være med på å gi studentene et bredt praktisk og teoretisk grunnlag for arbeid i politiet.

-For tiden er vi ute og besøker en del skoler, noe som er både artig og lærerikt. Barn og unge er veldig opptatt av hva det vil si å være politi og stiller mange gode spørsmål, forteller Nora.

Melanie er enig og legger til at skolebesøk er en viktig del av politiets forebyggende arbeid.

-Det handler om å bygge tillit og om å etablere en gjensidig forståelse for hverandres roller og situasjon.

-Men nå er dere i gang med å samle inn tegninger?

-Nå var det noen andre her på stasjonen som kom på selve idéen, men det er utrolig kjekt å være med på dette også. Mange barn synes jo det er veldig spennende med politi, noe vi kan se på mange av tegningene som er kommet inn, forteller Melanie med et smil.

Det er allerede kommet inn flere tegninger til politiet på Heimdal forteller Nora (t.v.) og Melanie

Sosiale medier

Men tegnekonkurransen er mye mer enn bare et artig tiltak i en travel førjulstid, forteller seksjonsleder Ole Petter Ustad ved Politiet på Heimdal, Klæbu og Melhus.

-Trøndelag politidistrikt har et uttalt ønske og mål om å bli mer aktiv på sosiale medier. Senest denne uken har vi hatt et møte hvor vi har sett på hvordan dette bør og kan gjøres på best mulig måte. Det å arrangere en slik tegnekonkurranse er en artig og ny måte for oss i politiet å komme i kontakt med publikum på.

Når politiet i dag raskt skal melde om aktuelle hendelser er det i første rekke Twitter som benyttes.

-Twitter er en ren informasjonskanal hvor det ikke er lagt opp til noen dialog med publikum. Der benytter vi heller Facebook. Alle områdene i politidistriktet har nå egne sider hvor man forteller om små og store oppdrag man har vært ute på, forklarer Ustad.

Politiet bruker Facebook flittig.

Når det gjelder Facebook-siden til politiet på Heimdal, Klæbu og Melhus nærmer man seg nå 5000 følgere.

Ustad ønsker seg imidlertid enda flere.

-Facebook er en veldig effektiv måte og raskt nå ut til mange mennesker på, enten det nå gjelder etterlysninger eller generelle oppfordringer. Jo flere som følger siden vår jo flere når vi med budskapet vårt.

Enn så lenge er ikke politiet på hverken Instagram eller Snapchat. Ustad utelukker ikke at man tar i bruk flere sosiale medier.

-Det gjelder å være tilstede der folk ferdes, også i den digitale verden. Foreløbig er det imidlertid Facebook vi satser på.

HER FINNER DU POLITIET PÅ HEIMDAL, KLÆBU OG MELHUS

 

TEGNEKONKURRANSE:

Julepoliti-tegningene kan sendes på messenger, leveres på stasjonen i åpningstiden eller sendes i brev til:

Heimdal Politistasjon, Heimdalsvegen 7, 7080 Heimdal (merk konvolutten med julepolititegning)

Den 18. desember kl. 12.00 trekkes en tegning som vil brukes som forsidebilde på Facebook-siden frem til 1. januar. I tillegg vil kunstneren få et overraskelsebesøk av politiet.

Kunstneren må gjerne signere tegningen med navn og alder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: