14.9 C
Trondheim
lørdag, august 15, 2020

ADRESSA: – Rita kan komme til å trekke seg som ordførerkandidat

Kystad-saken fortsetter å kaste skygger innad i Arbeiderpartiet. Nå kan det gå mot kampvotering på partiets nominasjonsmøte.

Av Jan Vestre

Da Rita Ottervik på en pressekonferanse i september kunngjorde at hun stilte til gjenvalg, hadde ordføreren på forhånd stilt beinharde krav til eget parti.

Kystad-saken hadde gjort Ottervik såpass forbannet at skulle hun gå på fire nye år forlangte hun å få med personer hun mente det gikk an å stole på.

Ottervik ønsket blant annet sin tidligere rådgiver Jan-Åge Sneve Gundersen som ny gruppeleder i partiet. Det ble imidlertid tidlig klart at Gundersen ikke hadde den nødvendige støtten ute i lokallagene, som i nominasjonsprosessen heller pekte på Fellesforbundets Roar Aas.

KAN BLI HELTIDSPOLITIKER: Tidligere AUF-leder Julie Indstad Hole er av mange i partiet ønsket på 3. plass foran høstens valg.

Dette er noe ordføreren i følge Adressa skal ha akseptert og som ifølge avisen ikke lenger er noe stridsspørsmål. Men at det også har blitt kamp om hvem som skal stå på den viktige tredjeplassen, skal være vanskeligere for Ottervik å svelge.

Nåværende gruppeleder Sissel Trønsdal, som lenge har vært ordførerens klare favoritt, har i nominasjonsprosessen blitt utfordret av tidligere AUF-leder Julie Indstad Hole.

Ordfører Rita Ottervik hadde heller sett at 3. plassen gikk til nåværende gruppeleder Sissel Trønsdal.

Ifølge Adressa skal Ottervik og hennes støttespillere “nære stor mistro” til flere sentrale skikkelser i partiet og i AUF. Mistroen skal i første rekke skrive seg fra Kystad-saken, der flere i partiet gikk bak ordførerens rygg.

Ottervik skal heller ikke ha glemt at flere i partiet, deriblant Indstad Hole, uttrykte støtte til Rune Olsø på sosiale medier.

Uenigheten kan nå føre til kampvotering på nominasjonsmøtet, forteller kilder til Adressa.

-Så ille som det er nå, har det ikke vært på 20 år. Den gang som nå er det rådhuset mot AUF. 

Leder av nominasjonskomiteen Thomas Kappfjell, sier til Adressa at det står omtrent likt mellom Trønstad og Indstad Hole.

-Det er så å si 50/50. Vår oppgave er å se på totalen, det er mange hensyn å ta. AUF har to inne på topp ti. Det er ikke slik at de nødvendigvis må ha 3.-plassen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3,269FølgereLik
81FølgereFølg

Siste saker:

font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;