- Annonse -

Formsterk Ranheim-tropp går for medaljer under friidretts-NM

Det kan bli lokalt medaljerush under helgens innendørs-NM i Haugesund.

- Annonse -

Ranheim friidrett imponerte stort i 2018 hvor klubben leverte varene under flere store mesterskap. Nå er det knyttet stor spenning til om utøverne kan fortsette den gode trenden under helgens innendørs-NM i Haugesund.

Etter å ha fått spolert to sesonger grunnet skade kvitterte en sulten Fredrik Weiseth (24) i desember med å sette ny kretsrekord i stav med 5,01. Forrige helg knallet 24-åringen til med solide 5,12 under Just Pole Vault i Stockholm.

-Fredrik virker sulten og da lukter det fugl igjen. Fyren smiler godt om dagen og er fort outsider til en bronsemedalje, spår trener Geir Røsvoll.

Med edelt metall under både nordisk U20, junior-NM og NM i Byrkjelo ble 2018 uten tvil et toppår for Kristina Stensvoll Reppe (18). 18-åringen imponerte såpass under fjoråret at hun ble tatt ut til Norges tropp under VM U20 i Tammerfors.

-Kristina er litt småsyk etter en treningsleir i Tenerife men ser ut til å være klar nå. Leverer hun under kvalik kan det fort bli finale i hekk og medalje i lengde, forteller trener Jon Olav Bjørhusdal.

Agnes Morud sammen med trener i stav Geir Røsvoll

Juniorene Agnes Morud (15) og Mia Guldteig Lien (15) har også imponert stort det siste året. Morud perset nylig i stav med 3,50 og ligger an til medalje under helgens NM.

Under Karsten Warholm International leverte Guldteig Lien et bestehopp på hele 6,02 under kvinnenes lengde, noe som er årsbeste i verden(!) i sin aldersklasse. Mia skulle dermed være en selvskreven medaljekandidat.

Espen Tveit (28) konkurrerte tidligere i skøyter men har konvertert til friidrett. 28-åringen som er kjæreste med skøyteløperen Camilla Lund, stiller på startstreken under 400 meteren.

-Espen leverte en pen 400 under nyttårsstevnet. I Haugesund er det kun fire baner noe som kan være en stor fordel for Espen, forteller Bjørhusdal.

Simen Sigurdsen (26) vil i helgen konkurrere både på 60m og 200m.

-Simen har hatt en kraftig influensa, så han er veldig usikker på formen. I bra slag er han absolutt en medaljekandidat på 200m, forteller trener Bjørn Johansen.

Karen Johanne Jøsendal (25) og Marte Nyborg (19) stiller begge på streken under kvinnenes 800 meter.

-Karen og Marte er outsidere på 800-meter. De har hatt noen gode oppkjøringsøkter og kan på en god dag løpe meget fort, forteller trener Morten Rønnekleiv.

LES OGSÅ

- Annonse -

Siste saker:

ANNONSE: