-11 C
Trondheim
søndag, november 28, 2021
- Annonse -spot_img

I denne sjakklubben er det jentene som er i flertall

I helgen deltok "Sebra Sjakk" fra Trondheim på sitt aller første NM.

Hele 21 klubber fra hele landet deltok da NM i sjakk for jenter gikk av stabelen i Trondheim nå i helgen. Mesterskapet gikk over tre dager, og det ble konkurrert i flere forskjellige aldersklasser.

Fra klasse lilleputt og opp ble de to beste spillerne kvalifisert til Nordisk Mesterskap. Helgens resultater påvirket også uttaket til EM og VM for barn og ungdom.

Arrangør var Hell SKU som i 2016 også var med på å arrangere NM for barn og ungdom på Scandic Lerkendal i Trondheim.

NM I SJAKK FOR JENTER: Hele 21 klubber fra hele landet hadde i helgen tatt turen til Trondheim.

En av klubbene som deltok på et NM for aller første gang var «Sebra Sjakk» fra Trondheim. Klubben ble stiftet i fjor og har i dag et tjuetalls medlemmer.

-I motsetning til de aller fleste sjakklubber så er det jentene som er i flertall hos oss. I forbindelse med NM har vi de siste ukene hatt flere egne jentesamlinger, forteller leder i Sebra Sjakk, Jorunn Brekke.

Sjakklubben har så langt hatt sine treninger og samlinger på Ranheim og Rotvoll.

-Da klubben er åpen for alle i Trøndelag kan det godt være at vi starter opp med treninger også andre steder, forklarer Brekke.

HER finner du mer informasjon om Sebra Sjakk.

DYP KONSENTRASJON: Jenter fra hele landet deltok i helgen på NM i sjakk som gikk av stabelen på Nidaros idrettsungdomsskole i Trondheim.

En av helgens deltagere som på ingen måte var noen fersking i NM-sammenheng var fjordårets kadett-vinner Ulrikke Langvik (15).

15-åringen forteller at hun begynte å spille lenge før «Magnus Carlsen»-bølgen begynte å ta av.

Ulrikke Langvik

-Jeg gikk i første klasse ved Nidarvoll og fant et gammelt sjakkbrett på SFO’n. Jeg syntes det virket som et spennende spill og ønsket å lære meg å spille. Da mamma og pappa ikke var helt stødige på regler og slikt så fikk jeg lov til å begynne i en sjakklubb.

Langvik som i dag går siste året ved Nidaros Idrettsungdomsskole forteller at sjakk er et spill som gjør at man trener opp mange egenskaper som er viktige også i skolesammenheng.

-Man lærer seg dette med å være fokusert og konsentrert om en oppgave. Sjakk dreier seg også mye om matematikk og analytisk tenkning. Det er også et spill som gjør at man får utviklet kreativiteten.

Helgens NM ble arrangert i lokalene til Nidaros Idrettsungdomsskole på Østre Rosten.

-Nidaros Idrettsungdomsskole har de siste årene jobbet mye med å legge til rette for sjakk for barn og ungdom. Å kunne arrangere NM med en slik god samarbeidspartner er utrolig hyggelig, forteller Torbjørn Dahl i Hell SKU.

HER finner du resultater fra helgens NM.

Søstrene Emilie og Ilana hadde tatt turen fra Oslo for å spille sjakk.

Ariza Hina (13) spiller i Søråshøgda Sjakklubb utenfor Bergen.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

LES OGSÅ