16.7 C
Trondheim
lørdag, august 15, 2020

/

Johannes (16) satser alt på hundekjøring

Imponerte med sterk 6. plass under Femundløpet.

Femundløpet ble i år arrangert for 30. år på rad. En av de som i begynnelsen av februar stilte til start i det tradisjonsrike hundekjøringløpet var Johannes Mortensen Flessen (16) Trondheim.

Etter 224 tøffe kilometer med hundespann og seks huskyer, kom unggutten i mål på en imponerende 6. plass i NM i langdistanse hundekjøring.

-For meg var målet å kvalifisere meg til Femundløpet. At vi kom inn på en 6. plass var utrolig stas, forteller en fornøyd Mortensen Flessen.

Når man er 16 år og bor midt i byen er det ikke alltid like lett når drømmen er å være hundekjører.

-Selv om løpene foregår i vinterhalvåret er det trening året rundt. Hundene trenger å løpe mange hundre kilometer for å kunne stille til løp og da er vi nødt ut av byen. I og med at jeg ikke har sertifikat så er jeg utrolig glad for at familien min stiller opp slik de gjør.

Johannes Mortensen Flessen (t.h.) deltok i Femundløpet

For å lære mer om hundekjøring søkte Mortensen Flessen i en høstferie jobb hos den kjente hundekjøreren Kjell Brennodden som han hadde møtt tidligere.

Oppholdet ga mersmak for 16-åringen som året etterpå tilbragte tre uker av sommerferien på en kennel på Røros.

-Alle i hundemiljøet har tatt utrolig godt imot meg. I høst fikk jeg også bli med en erfaren hundekjører på treningsturer slik at jeg fikk mulighet til å få prøve ut mine egne hunder på lengre distanser.

Den unge hundekjøreren trener i dag sammen med Skaunakjølen trekkhundklubb. I tillegg kjører og trener familien sammen under navnet “Team Mortensen“.

Mortensen Flessen forteller at målet er å kunne stille til start på Femundløpet også neste år.

-Jeg har lært utrolig mye av det å få kjøre løp. Sjekkpunkt rutiner, hva som må ordnes i forkant av løpet og ikke minst hva det vil si å stå der alene med hundene ute i villmarka. Planen er å få etablert et tett samarbeid med en rutinert hundekjører slik at jeg neste år har muligheten til å forbedre plasseringen.

3,269FølgereLik
81FølgereFølg

Siste saker:

Fra Lade til Lykkens Portal

Høytidelig markering på Gamle Bybro da Trondheims-akevitten «Lykkens Portal», ble lansert tidligere denne måneden. Men de edle dråpene, de ble første gang tappet på Lade i 1821.
font-family: praxis-next,sans-serif; font-weight: 900; font-style: normal;