22 C
Trondheim
tirsdag, august 16, 2022
- Annonse -

Johannes (16) satser alt på hundekjøring

Imponerte med sterk 6. plass under Femundløpet.

Femundløpet ble i år arrangert for 30. år på rad. En av de som i begynnelsen av februar stilte til start i det tradisjonsrike hundekjøringløpet var Johannes Mortensen Flessen (16) Trondheim.

Etter 224 tøffe kilometer med hundespann og seks huskyer, kom unggutten i mål på en imponerende 6. plass i NM i langdistanse hundekjøring.

-For meg var målet å kvalifisere meg til Femundløpet. At vi kom inn på en 6. plass var utrolig stas, forteller en fornøyd Mortensen Flessen.

Når man er 16 år og bor midt i byen er det ikke alltid like lett når drømmen er å være hundekjører.

-Selv om løpene foregår i vinterhalvåret er det trening året rundt. Hundene trenger å løpe mange hundre kilometer for å kunne stille til løp og da er vi nødt ut av byen. I og med at jeg ikke har sertifikat så er jeg utrolig glad for at familien min stiller opp slik de gjør.

Johannes Mortensen Flessen (t.h.) deltok i Femundløpet

For å lære mer om hundekjøring søkte Mortensen Flessen i en høstferie jobb hos den kjente hundekjøreren Kjell Brennodden som han hadde møtt tidligere.

Oppholdet ga mersmak for 16-åringen som året etterpå tilbragte tre uker av sommerferien på en kennel på Røros.

-Alle i hundemiljøet har tatt utrolig godt imot meg. I høst fikk jeg også bli med en erfaren hundekjører på treningsturer slik at jeg fikk mulighet til å få prøve ut mine egne hunder på lengre distanser.

Den unge hundekjøreren trener i dag sammen med Skaunakjølen trekkhundklubb. I tillegg kjører og trener familien sammen under navnet «Team Mortensen«.

Mortensen Flessen forteller at målet er å kunne stille til start på Femundløpet også neste år.

-Jeg har lært utrolig mye av det å få kjøre løp. Sjekkpunkt rutiner, hva som må ordnes i forkant av løpet og ikke minst hva det vil si å stå der alene med hundene ute i villmarka. Planen er å få etablert et tett samarbeid med en rutinert hundekjører slik at jeg neste år har muligheten til å forbedre plasseringen.

- Annonse -

LES OGSÅ