-Vi kan ikke akseptere at folk bare forsvinner

Støttegruppe arrangerer fakkeltog for savnede Odin (18). Krever at politiet gjør mer for å få gjenopprettet viktige videoopptak.

- Annonse -

Tre måneder etter at 18 år gamle Odin André Hagen Jacobsen fra Skaun ble meldt savnet, sitter familien fortsatt igjen med flere spørsmål enn svar.

-Ungdom og foreldrene deres kan ikke kjenne seg trygge i Trondheim hvis viktige etterforskningsskritt i konkrete saker ikke blir prioritert. I Odins sak er gjenoppretting av videomateriale fra Brattøra av kompetente aktører et nødvendig skritt, sier Odins mamma, Ingunn Hagen, til Bydelsnytt.

At politiet gjør mer for å få gjenopprettet viktige videoopptak er også hovedbudskapet i fakkeltoget som førstkommende lørdag arrangeres til støtte for Odin.

En av initiativtagerne Elisabeth Frøseth Honningdalsnes (32) forteller at folk på ingen måte har glemt Odin-saken.

-Engasjementet er stort både blant ungdom og foreldre. På Facebook-gruppen «Hvor er Odin?» er aktiviteten blant de 4300 medlemmene stor. Mange ønsker svar og stiller spørsmålstegn ved måten politiet har håndtert etterforskningen på.

KREVER AT POLITIET GJØR MER: -Eksperter mener det kan være mulig å gjenopprette deler av viktige videoopptak, forteller arrangørene bak lørdagens fakkeltog til støtte for savnede Odin André Hagen Jacobsen. F.v.:  Ask André Rugelsjøen (19), Heidi Leistad (50), Ann Helen Skogly (41) Siv Anikken Sandsæter (45) og Elisabeth Frøseth Honningdalsnes (32)

En annen av de som står bak lørdagens fakkeltog er Odins barndomsvenn Ask André Rugelsjøen (19). Sammen med flere kompiser har 19-åringen gått opp ruten Odin gikk og kartlagt overvåkingskameraer.

-Det er ikke blitt gjort nok for å sikre opptak som kan kaste nytt lys over saken. Ifølge eksperter som familien har vært i kontakt med kan det være mulig å få gjennomrettet deler av videoopptakene fra blant annet Brattøra.

Ann Helen Skogly (41) er mor til en av bestevenninnene til Odin. Hun forteller at det er vondt å se hvordan forsvinningen har påvirket datteren.

-Det er helt forferdelig. Det at man etter flere måneder ennå ikke vet hva som har skjedd med Odin er noe som er vanskelig for mange.

Odin André Hagen Jacobsen fra Skaun (bildet) har vært savnet siden 18. november. (Foto. privat)

Lørdagens fakkeltog vil starte i Tordenskioldparken og gå en runde rundt i Midtbyen.

-Det vil bli salg av fakler til 30 koner samt varm solbærtoddy og saft til 10 kroner. Pengene vil uavkortet gå til videre etterforsking av saken, forteller Honningdalsnes.

Mamma Ingunn Hagen forteller at familien er rørt over all støtte som har kommet fra kjente og ukjente. Nå håper hun mange vil delta i fakkeltoget.

-Det er mange som virkelig ønsker at denne saken blir løst. Det kan ikke være slik at foreldre skal være engstelig hver gang ungdommen ferdes i byen. Vi ønsker svar og vi gir oss ikke før vi vet hva som er skjedd med Odin.

HER finner du mer info om fakkeltoget.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ