5.9 C
Trondheim
søndag, januar 26, 2020

/

Små og store isfiskere inntok Hestsjøen

Se bilder fra søndagens Bymesterskap i isfiske

Av Jan Vestre

Nærmere 200 isfiskere i alle aldre hadde søndag tatt turen til Hestsjøen og årets Bymesterskap i isfiske i regi av Fiskeutvalget i TJFF og TOFA.

Selv om våren snart er i anmarsj er det fortsatt bra tykkelse på isen på Hestsjøen.

-Isen er fortsatt trygg å ferdes på. Da vi målte nå like før mesterskapet lå istykkelsen på rundt 50 cm, forteller leder av fiskeutvalget i Trondheim Jeger- og Fiskeforening, Kent Terje Stegavik (37).

Kent Terje Stegavik, leder av fiskeutvalget i Trondheim Jeger- og Fiskeforening

Selv om mange kunne notere seg for opptil flere fisk, var det allikevel ingen som dro hjem med noen søndagsmiddag i kjølebagen.

-Ørreten i Hestsjøen er ikke noe du legger i stekepanna, til det er den alt for liten. Fisken er imidlertid ypperlig som kattemat, forklarer Stegavik.

DEN SKAL TIDLIG KRØKES: Alida (3) synes det var stas å være med pappa Hans Georg Bakk (39) på isfiske. Rune Jørgensen (46) var godt fornøyd med fangsten.

FAR OG DATTER x2: Martin Dahl (41) hadde tatt med datteren Emilie (8), mens Anders Forslund (44) hadde tatt med datteren Pia Emilie (7)

Årets vinnere i seniorklassen. F.v.: Miroslav Dizmera 416 gram (3.plass), Daniel Lindset 466 gram (2. plass) og Petter Bjalick 599 gram (1. plass)

Årets vinnere i juniorklassen

Årets Bymester i isfiske ble Roger Solem med en ørret på 258 gram

Beste Dame ble Kristin Nilsen med 321 gram ørret.

Mange var spente på vekta