-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

-Loppemarkedet er et være eller ikke være for korpset

Åsheim skolemusikkorps håper på stort oppmøte under helgens loppis.

- Annonse -

Snø og kuldegrader til tross – vårens loppemarkedsesong i Trondheim er i gang. Lørdag og søndag inviterer Åsheim skolemusikkorps til stort loppis på Åsheim Ungdomsskole.

-Loppemarkedene er et være eller ikke være for mange skolekorps. Uten inntektene herfra ville man ikke hatt råd til instrumenter og uniformer til alle medlemmene, forteller styreleder Aud Soltveit.

For at det koster å drive korps er det ingen tvil om.

-Skal vi kjøpe en ny tuba for eksempel må vi ut med rundt 30.000 kroner. Da vi ikke ønsker å øke medlemskontingenten mer enn nødvendig, er dette penger korpset må komme opp med på andre måter.

VIKTIG INNTEKTSKILDE: -Vi er helt avhengig av inntektene fra loppemarkedene, forteller styreleder i Åsheim skolemusikkorps Aud Soltveit (t.v.). Her i munter samtale med Kirsten Sollie som har vært med i korpset i mange år.

Soltveit forteller at korpset ikke bare trenger penger, men også flere medlemmer.

-De siste årene har det gått litt opp og ned med rekrutteringen. I fjor mistet vi flere medlemmer som hadde blitt for gamle for korpset. Vi har så langt ikke klart å kompensere for dette frafallet med nye medlemmer.

-Spøker det for spilling på 17. mai?

-Det går sånn akkurat med den medlemsmassen vi i dag har, men vi har ikke mye å gå på. Det er derfor viktig at folk på Heimdal ikke tar korpset sitt for gitt, men at man støtter opp når man kan.

En av de som støtter korpset er Hjalmar Duklæt fra Heimdal. Fredag var han innom Åsheim ungdomsskole med flere kasser og poser.

-Jeg elsker korps og pleier alltid å støtte opp når det er loppemarked. 17. mai vil ikke bli det samme om korpset skulle forsvinne. Derfor håper jeg mange tar turen innom nå i helgen, forteller Duklæt.

STØTTER KORPSET: Hjalmar Duklæt (t.h.) fra Heimdal var innom med flere esker og poser.

Da Bydelsnytt var innom Åsheim ungdomsskole fredag kveld var et førtitalls personer i full sving med å pakke opp og sette ut gjenstandene som var kommet inn.

-Det blir klær, leker, bøker, sportsutstyr, kjøkkenting, pyntegjenstander, elektriske gjenstander, nips og naps – kort sagt alt man forventer å finne på et stort loppemarked, forteller Kristen Sollie.

Solli har vært med i korpset i mange år. Hun håper mange tar turen innom nå i helgen.

-Her blir det muligheten til å gjøre mange røverkjøp. For den som har lyst til å slappe litt av og treffe kjentfolk vil vi ha en egen kafe med byens beste vafler.

DUGNAD: 40 personer fra Åsheim skolemusikkorps var fredag kveld i full sving med å forberede helgens loppis. Innimellom slagene unnet man seg litt kake.
Intet loppis uten bøker. Masse bøker.
Skal det være et hendig lite kasseapparat?
Mye fint å få tak i under helgens loppemarked på Åsheim ungdomsskole
Et førtitalls personer var fredag kveld i full sving med å sette ut gjenstander

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: