Hommelvik stiller opp for friidretten i Trondheim

Når Trondheim Stadion stenges for rehabilitering den 8. mai må friidretten nok en gang finne andre steder å trene.

- Annonse -

Etter år med stor slitasje og minimalt vedlikehold, skal Trondheim Stadion på Øya nå rehabiliteres for 6,5 millioner.

I februar vedtok også et enstemmig formannskap at anlegget ikke lenger skal benyttes til parkering under messer i Nidarøhallen. Dette for å sikre at investeringene til rehabilitering blir ivaretatt på best mulig måte.

Den 8. mai, rett etter TINEstafetten, starter arbeidet med å oppgradere idrettsanlegget.

-Selv om vi i første omgang starter opp med planering og såing av ny gressmatte, så vil hele anlegget bli stengt for publikum, forklarer prosjektleder Kristin Kamvik i Trondheim Eiendom.

Det er langt fra optimale treningsforhold ved Trondheim Stadion. Nå skal idrettsanlegget på Øya rehabiliteres for 6,5 millioner.

Arbeidet er ventet å pågå frem til slutten av august. Det betyr at friidretten heller ikke i år vil kunne benytte Trondheim Stadion i høysesongen. I fjor var årsaken Fiskerimessa som benyttet gressmatta og løpebanene som parkeringsplass.

-I denne perioden må utøverne finne andre steder å trene. Dalgård idrettsanlegg på Byåsen er tilrettelagt for friidrett og var i fjor gjenstand for en større rehabilitering. I tillegg vil idrettslagene etter avtale kunne benytte Ranheimshallen, opplyser Kamvik.

Hommelvik

Da oppgraderingen av friidrettsanlegget på Dalgård var forsinket måtte friidrettsutøverne forrige sesong ut av kommunen for å kunne trene utendørs. Mange tok da turen til friidrettsanlegget i Hommelvik.

Fredag var Ranheim-trener Jon Olav Bjørhusdal tilbake i Hommelvik. Tilstede var også Esten Kvello i Hommelvik friidrett som hadde tatt med en ekstranøkkel til stadionanlegget.

-Vi er veldig takknemlig for at Hommelvik friidrett også i år redder oss ut av knipa. Vi står foran en viktig sesong hvor mange av utøverne sikter seg inn mot medaljer og topplasseringer i flere store mesterskap Da er vi helt avhengig av kunne trene et sted som har de nødvendige fasilitetene, forklarer Bjørhusdal.

Løpedekket ved Trondheim Stadion er slitt og må byttes ut. Den 8.mai starter arbeidet. Da må byens friidrettsutøvere finne andre steder å trene.

Dette skal gjøres av utbedringer ved Trondheim Stadion:

  • Planering av eksisterende gressbane og nytt gress såes.
  • Nytt løpedekke
  • Etablering av en ekstra lengdegrop på tribunesiden for å gjøre anlegget mer publikumsvennlig (slik at det blir to lengdegroper)
  • Flytting av stavsprang til tribunesiden
  • Ny vanngrav
  • Nytt kastebur
  • Nye stavhoppkasser

I forbindelse med anleggsarbeidet vil det mandag 6. mai bli et informasjonsmøte for beboere i området. Møtet holdes i Arrangementsbygget ved Trondheim stadion.

-Det vil etter hvert bli lagt ut informasjon på sidene til Nye Nidarøhallen, forteller Kamvik.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ