-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Fra «Kolstad-ramp» til natteravn

På 90-tallet var Lars Erling Olsen (37) ute og lagde spetakkel. I dag leder han natteravnene på Kattem.

- Annonse -

Mai er festmåneden fremfor noen med 17. mai, konfirmasjoner og bryllup. Men ikke alle festligheter går like ordentlig for seg. Forrige uke startet flere av byens Natteravn-avdelinger å patruljere gatene i egne bydeler.

Lars Erling Olsen (37) har gått natteravn siden 2012. I dag er han leder for rundt 30 aktive natteravner på Kattem.

-For meg handler det å være natteravn først og fremst om å være tilstede for barn og unge som ferdes ute på kvelds- og nattetid. En voksen omsorgsperson som kan møte ungdommen med respekt og som tar seg tid til å lytte.

Vi møter Olsen utenfor Prix’n på Kattem. For det er nemlig her ungdommen samler seg på kveldene og i helgene. Og det er her de fleste konfliktene i ungdomsmiljøet på Kattem gjerne oppstår.

Utfordringer

Olsen ønsker hverken å rosemale eller svartmale situasjonen.

-Det er ikke til å stikke under en stol at også Kattem har sine utfordringer. Når det samles mange ungdommer på ett og samme sted, som for eksempel rundt «Kattemkjeller’n» så er det ikke alltid så mye som skal til før det blir bråk. Da er det veldig greit at vi i natteravnene kan være der for å løse opp stemningen.

I helgene samler det seg ofte en del ungdom i og rundt barnehagen på Kattem (i bakgrunnen). -Det er viktig at natteravnene er det ungdommen faktisk befinner seg, forteller leder av natteravnene på Kattem Lars Erling Olsen.

Olsen har ifølge seg selv gode forutsetninger for å kunne forstå hva som rører seg i ungdomsmiljøene.

-Jeg vokste opp på Kolstad på 90-tallet og tilhørte «Kolstadrampen». Det gikk ganske vilt for seg til tider. Ofte var jeg ute kun for å lage bråk.

Men det skulle bli folk av Olsen også.

-Ha-ha, ja man vokser heldigvis til. Da jeg ble far fikk jeg et helt nytt syn på livet og hva som virkelig betyr noe. Verdiene og prioriteringene ble helt annerledes.

I dag jobber den 37-år gamle familiefaren som maskinfører hos Skanska. I tillegg er han med i skipatruljen i Vassfjellet.

-Gjennom jobben og skipatruljen så har jeg tatt flere førstehjelpskurs. Dessverre har det vært kunnskap jeg ved flere anledninger har hatt brukt for som natteravn. Da jeg gikk natteravn i Midtbyen hendte det flere ganger at jeg måtte ta meg av døddrukne ungdommer helt ned i 12-års alderen.

Utfordringer

Olsen mener problemet med rus og fyll på Kattem ikke er så stort som man av og til kan få inntrykk av.

-Når ting slås opp i media blir det ofte mye prat og diskusjoner i sosiale medier. Ikke alt som blir sagt er like konstruktivt. Jeg er selv far til flere og skjønner godt at mange er redd for at egne unger skal komme bort i noe bråk.

Familiefarens råd er at foreldre i større grad velger å engasjere seg.

-Først og fremst snakk med barna, sett grenser og vis at dere bryr dere. Bruk ressursene som finnes i nærmiljøet for å komme dere ut til ungdommen. Kattem natteravner trenger flere engasjerte foreldre. Det er en unik mulighet til å lære og kjenne, og følge med på hva som skjer i barne- og ungdomsmiljøet her på Kattem.

HER finner du mer informasjon om natteravnene på Kattem

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: