Lader opp til viktig sesong med treningsleir i Italia

Ranheim friidretts Kristina Stensvoll Reppe (19) har startet oppkjøringen til Diamond League og U20EM.

- Annonse -

Stensvoll Reppe reiste like før helgen til byen Formia ved den italienske middelhavskysten. Her skal 19-åringen i en hel uke trene sammen med rekrutteringslandslaget i sprint og hekk.

Med på turen er også Stensvoll Reppes trener, Jon Olav Bjørhusdal.

-Vi vil arbeide både med det fysiske, det tekniske og ikke minst det mentale. I vår gruppe er vi opptatt av å ikke «løpe fra oss sjøl». Har vi ikke gløden og tilfredsstillelsen i det daglige, både på og utenfor friidrettsbanen, ja så har vi feilet. Og da har vi heller ikke noe å gjøre på de store arenaene, forklarer Bjørhusdal.

Internasjonalt nivå

Stensvoll Reppe viste forrige sesong til fulle at hun har noe på de store arenaene å gjøre. Med knallsterke 13.93 på 100m hekk og 6,07 i lengde etablerte friidrettskometen fra Malvik seg for alvor på et internasjonalt nivå.

Stensvoll Reppe leverte også et monsterhopp på 6,34 i lengde under junior NM, men dessverre var det akkurat litt for mye medvind til at hoppet kunne godkjennes.

Kristina Stensvoll Reppe er nå i Italia hvor hun trener sammen med rekrutteringslandslaget. Her sammen med trener Jon Olav Bjørhusdal under NM 2018 i Byrkjelo

Friidrettsjenta tok i fjor også sin første medalje under et senior-NM med sølv i lengde. 19-åringen deltok under U20 VM i Finland og ble nordisk mester U20 i lengde. Under innendørs NM i februar leverte Stensvoll Reppe nok en gang varene med sølv på 60m hekk med tiden 8,50 og sølv i lengde med 6,15.

Når det gjelder sesongen 2019 så er hovedmålet sommerens U20 EM i Borås i Sverige.

-Kristina har gode sjanser til å kunne kvalifisere seg i både 100m hekk og i lengde. Målet er å komme videre i begge øvelsene. Sesongåpning blir forhåpentligvis Diamond League i Stockholm den 30. mai. Ellers jobber vi mot både U20 i Kristiansand og dernest NM på Hamar, forteller Bjørhusdal.

Selv om fjorårets sesong gikk over forventning advarer Bjørhusdal om å ta noe på forskudd.

-Vi er forberedt på at den videre utviklingen kan by på både motstand og utfordringer. Det skal både dyktighet og litt hell til for at alt skal klaffe like godt hele veien. Vi ser imidlertid langt fram og vet hvor vi skal.

Stensvoll Reppe debuterte på landslaget under Nordisk landskamp sammen med klubbvenninne Mia Guldteig Lien (lengde) og Agnes Morud (stav)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -spot_img
- Annonse -spot_img

PÅ FORSIDEN:

- Annonse -

LES OGSÅ