-1.1 C
Trondheim
tirsdag, februar 25, 2020

/

Lanserer utradisjonell møteplass på Saupstad

Med en gammel campingvogn og byens beste vafler skal Saupstad Frivilligsentral få hjemmeboende eldre til å komme seg mer ut.

Av Stig O.H. Larsen

Bakgrunnen for det nye tiltaket er prosjektet “Sosiale møteplasser for hjemmeboende eldre” som er kommunes tiltak for å få hjemmeboende eldre til å komme seg mer ut .

I 2017 vedtok formannskapet å opprette et informasjonstorg rettet mot eldre.

Sammen med Linda Gjørøy fra “Livsglede for hjemmeboende eldre” og Camilla Gerhardsen i Saupstad frivilligsentral, fikk Hildegunn Sletvold ideen om å vri litt på begrepet “Infotorg”.

–Vi tenkte hvorfor ikke gjøre det litt mer utradisjonelt, smiler Sletvold og stikker hodet ut ut av en nyoppusset Bjølseth 73-modell campingvogn.

LES HEIMDALSBLADET: Du kan lese denne og mange andre saker fra Trondheim Sør i Heimdalsbladet. (NB! Åpnes i nytt vindu)

Da Sletvold kom over den gamle campingvogna som nå snart blir å se rundt omkring i bydelen, satte hun i gang med å finne tidsriktig tilbehør – campingstoler i blomstret stoff, respatexbord, skotskrutet kaffetermos og ikke minst plastblomster.

Saupstad

Leder i Saupstad frivilligsentral, Camilla Gerhardsen, forteller at prosjektet er helt i deres ånd.

–Et fantastisk prosjekt som gjør at vi kan komme oss ut i nærmiljøet og skape uformelle møteplasser. Da vi også fikk midler fra kommunen var det enkelt for styret å godkjenne å bli med.

Sletvold har lang erfaring med eldreomsorg og har tidligere vært avdelingsleder ved Kattem helse- og velferdssenter. Hun håper det nye tiltaket vil få mange hjemmeboende eldre på Saupstad til å komme ut og til å være aktiv igjen.

–Saupstad er en levende bydel med et variert og omfattende kulturliv, men det er slett ikke lett for en som sitter mye inne og skaffe seg oversikt. Hensikten vår er derfor å gi hjemmeboende eldre tilpasset informasjon om aktiviteter og tilbud i nærmiljøet.

Selve lanseringen sør i byen skjer ved Saupstadsenteret tirsdag 14. mai kl. 12.00

HER finner du mer informasjon om prosjektet.

2,910FølgereLik

Siste saker:

2,910FølgereLik