17.9 C
Trondheim
lørdag, mai 30, 2020

/

Vil bygge blokk på 6. etasjer foran lystgård fra 1811

Ny runde i bygningsrådet om den gamle Bjarne Wist-tomta i Innherredsveien.

Av Jan Vestre

Det er selskapet Innherredsveien 103 AS som nå for andre gang forsøker å få politisk gehør for sine utbyggingsplaner.

Selskapet ønsker å bygge 60-70 leiligheter av varierende størrelse, fordelt på to blokker på 5. og 6. etasjer. I første etasje vil det være kontor- og forretningsareal. Dagens bygningsmasse, bestående av et gammelt næringsbygg fra 1954, er tenkt revet.

Planene har imidlertid vakt liten begeistring hos beboere i området. Selv om man er positiv til at tomta utvikles mener man den foreslåtte fortettingen vil gå på bekostning av områdets identitet og historie.

Utbygger planlegger en åpning mellom de to blokkene slik at Saxenborg bård (i bakgrunnen) kan sees fra Innherredsveien. (Illustrasjon: Voll Arkitekter)

Heller ikke Riksantikvaren eller Fortidsminneforeningen er særlig begeistret for planene. Dette da de tiltenkte blokkene vil bli liggende tett opptil Saxenborg gård, som er en av Trondheims best bevarte lystgårder.

Utbygger presiserer at det planlegges en åpning mellom blokkene på 16-18 meter slik at gårdsanlegget blir synlig fra Innherredsveien. Det legges også vekt på at blokkene skal ha farger som harmonerer med omgivelsene. Ytterveggene skal være i pusset mur, tegl eller trepanel.

Ny runde

Da forslaget til detaljregulering av tomta var opp til behandling i 2015 besluttet bygningsrådet å sende to forskjellige forslag ut på høring og offentlig ettersyn. I rådmannens forslag var høyden på blokkene redusert med to etasjer.

I rådmannens forslag er de to blokkene redusert med to etasjer til henholdsvis 3. og 4. etasjer. (Illustrasjon: Voll Arkitekter)

Da saken var oppe til sluttbehandling i mars 2018 avviste bygningsrådet forslaget til detaljregulering. Politikerne mente reguleringsplanen i større grad måtte ta hensyn til Saxenborg gård.

Videre mente man at en regulering også burde inkludere bensinstasjonstomta på andre siden av veien. Det er imidlertid noe Cirkle K ikke vil være med på sånn helt uten videre. I et brev bra advokatkontoret Kluge heter det at foreslått regulering til parkformål er i strid med kommuneplanens arealdel, og at Circle K derfor motsetter seg denne endringen.

Nå skal bygningsrådet igjen ta stilling til planene. Saken kommer opp til behandling 28. mai. I sitt saksfremlegg anbefaler rådmannen at man vedtar forslaget med redusert byggehøyde.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2,955FølgereLik

Siste saker:

2,955FølgereLik