-1.8 C
Trondheim
fredag, desember 2, 2022

Gerd Irene (70) drukner i tomatplanter – arrangerer eget loppis

Det spirer og gror i Ringvålvegen 19. Kanskje litt i det meste laget.

- Annonse -

-Du får se om du finner deg en plass. Det begynner å bli ganske fullt her. Når man ikke klarer å kaste ting, så er det vel kanskje ikke annet å vente.

Gerd Irene Sættem (70) tar imot oss hjemme i Ringvålvegen 19. Etter å ha bodd i leilighet valgte Sættem for syv år siden å kjøpe seg enebolig på Heimdal.

-Det pleier jo å være stikk motsatt når man nærmer seg pensjonsalderen?

-Haha, ja jeg hører folk si det. Jeg har alltid gått litt mot strømmen. Det var for eksempel først da jeg passerte 30 at jeg begynte å gå med dongeri, og det er først nå som pensjonist at jeg har latt håret vokse, ler Sættem.

70-åringen kan se tilbake på et langt og innholdsrikt yrkesliv som både rådmann, skolesjef og rektor. Nå som hun har blitt pensjonist har hun endelig tid til sin store lidenskap – planter.

Gerd Irene Sættem (70) har hagestua full av tomat- og krydderplanter. Nå er det snart ikke mer plass.

-På grunn av mye flytting i jobben ble det til at jeg valgte å leie istedenfor å kjøpe eget. Dermed begrenset det seg kun til litt planting i balkongkasser, forteller Sættem.

I Ringvålvegen har imidlertid hageentusiasten et helt mål å boltre seg på. Selv om det fortsatt er en del plass å ta av utendørs, begynner det å bli rimelig fullt inne i hagestua.

Loppemarked

-Hvor mange planter jeg har her? Oj, la meg seg… det må vel være et sted rundt 200 med stort og smått. Det har ihvertfall blitt såpass mange at jeg nå er nødt til å kvitte meg med en del. Som du ser er det jo nesten ikke ledige sitteplasser lenger.

-Men er det ikke bare å hive noen av plantene på komposthaugen?

-Jeg har alltid hatt vanskelig å for å kaste ting – også planter. Det er ett eller annet med det å se ting spire og gro. Jeg burde kanskje ha sådd mindre, men man vet jo aldri hvor mye som faktisk vokser opp. Og så er det jo alltid noen andre som kan ha glede av det man selv ikke har plass til.

-Så nå arrangerer du et eget plante-loppemarked?

-Ja vi rigger oss bare til på gårdsplassen og setter ut et par plakater ved Ringvålvegen. Fordelen med å bo sentralt, er at det er lett for folk å stikke innom. Når man er ferdig med helgehandelen er det bare å la bilen stå på parkeringsplassen og rusle noen meter opp i gata.

Sættem er imidlertid ikke helt fersk når det gjelder salg fra egen gårdsplass. Sammen med kjæresten har hun i flere år solgt egenplukket tyttebær.

-Vi har faste kunder som kommer igjen høst etter høst. I fjor solgte vi hele 160 kilo. Enkelte har faktisk begynt å forhåndsbestille.

Gerd Irene Sættem elsker auksjoner. Nå må hun selge unna litt så hun kan få plass til nye gjenstander.

Men det er ikke bare planter som skal selges på loppemarkedet. Sættem viser oss inn i stua hvor hun åpner et staselig hjørneskap. Her står krystall og porselen tett i tett.

-Skal det være et par stilige champagneglass? Eller hva med et kakefat i nydelig rosemønster, spør Sættem og viser frem noen av gjenstandene hun planlegger å selge.

For selge må hun. Ikke fordi hun trenger pengene. Hun trenger plassen.

-Jeg elsker å gå på auksjonene på Klett. Det er sjeldent jeg klarer å dra hjem uten å ha kjøpt noe. Det er jo så mye fint å få tak i, forteller Sættem.

-Så du selger egentlig ting slik at du kan få frigjort plass til nye ting?

-Haha, ja det er én måte å se det på. Dette med kjøp og salg av brukte ting er uansett utrolig artig og en fin måte å komme i kontakt med nye mennesker på, avslutter Sættem som lover hyggelige priser.

Loppemarkedet holdes helgen 31. mai – 2. juni i Ringvålvegen 19 på Heimdal. Står plakaten ute er det bare å gå innom.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

LES OGSÅ

- Annonse -

PÅ FORSIDEN: